Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλεξ Πατέλης: Στόχος η επιστροφή του ΧΑ στις ανεπτυγμένες αγορές

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού εκτιμά ότι η ανακοίνωση θα γίνει φέτος ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία την επόμενη χρονιά. Δεν θέλουμε να είμαστε «μεγάλο ψάρι σε μικρή γυάλα».

Αλεξ Πατέλης: Στόχος η επιστροφή του ΧΑ στις ανεπτυγμένες αγορές

Είμαστε πολύ περήφανοι για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων, τόνισε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλεξ Πατέλης, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg την περασμένη Παρασκευή. 

Αναφερόμενος στην οικονομία, επεσήμανε τις επιτυχημένες κινήσεις στη διάθεση μετοχών της Εθνικής αλλά και την εισαγωγή του Ελευθέριος Βενιζέλος στο Χρηματιστήριο. Σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την αποκρατικοποίηση της Πειραιώς, η οποία θα προχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή θα είναι επίσης μια επιτυχημένη πώληση, σημείωσε.

Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα με μικρή σχετική χρηματιστηριακή αγορά αλλά η διαδικασία για την Πειραιώς είναι ένα παράδειγμα πως μπορούν να μετέχουν στο «ελληνικό στόρι», συνέχισε. Δήλωσε πως δεν έχει ληφθεί ακόμα η απόφαση για το εάν θα διατεθεί το σύνολο του ποσοστού του ΤΧΣ (σ.σ. 27%).

Η Ελλάδα πέτυχε να λάβει την επενδυτική βαθμίδα πέρυσι και στόχος τώρα είναι το ελληνικό χρηματιστήριο να επιστρέψει στις «ανεπτυγμένες» αγορές. Ελπίζω ότι η ανακοίνωση θα γίνει φέτος, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία την επόμενη.

Κάποιοι λένε ότι είναι καλύτερα να μείνουμε στις αναπτυσσόμενες αγορές και να είμαστε ένα «μεγάλο ψάρι σε μια μικρή γυάλα». Η θέση μας είναι απλή: Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης και πρέπει να είναι μέλος των ανεπτυγμένων αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v