Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To XA δοκιμάζει πρωτοποριακές τεχνολογίες Blockchain για το Ηλεκτρονικό Βιβλίο Προσφορών

Ανακοινώθηκε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα πίσω από τα έργα Libra/Diem και Move του Facebook. Πού αποσκοπεί η κίνηση.

To XA δοκιμάζει πρωτοποριακές τεχνολογίες Blockchain για το Ηλεκτρονικό Βιβλίο Προσφορών

Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών ανακοίνωσε σήμερα την επιλογή της Mysten Labs ως συνεργάτη για την αξιολόγηση της τεχνικής ικανότητας αναβάθμισης του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (EBB) σε μια νέα πλατφόρμα τεχνολογίας χρησιμοποιώντας το Sui, μια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από την βασική ερευνητική ομάδα πίσω από τα έργα Libra/Diem και Move του Facebook.

Το EBB είναι ένας νέος μηχανισμός άντλησης κεφαλαίων που παρέχεται κεντρικά με στόχο την προσφορά ρευστότητας για τις επιχειρήσεις. Το EBB του ΧΑ προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για τους πελάτες, όπως ο καθορισμός της καλύτερης τιμής προσφοράς για κινητές αξίες όπως μετοχές και ομόλογα, αυξημένη αποτελεσματικότητα στις μεταβιβάσεις και άλλα.

Σε συνεργασία με την Mysten Labs, το ΧΑ θα αξιοποιήσει τη μοναδική αρχιτεκτονική του Sui για να βελτιώσει το EBB. Τα στελέχη του ΧΑ λαμβάνουν βοήθεια και σε τοπικό επίπεδο, καθώς η ομάδα Solutions Engineering της Mysten Labs εδρεύει στην Αθήνα, απ' όπου υποστηρίζει συνεργάτες σε όλο τον κόσμο.

Ο Γιάνος Κοντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ATHEX, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Mysten Labs για να δημιουργήσουμε την επόμενη υπηρεσία EBB – από την πολύ έμπειρη ομάδα τους μέχρι τις δυνατότητες της ίδιας της Sui, πιστεύουμε ότι βρήκαμε την κατάλληλη ομάδα για να βοηθήστε μας να αξιοποιήσουμε τις πραγματικές δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain».

Ο Evan Cheng, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Mysten Labs, δήλωσε: «Η συνεργασία με ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα όπως το Χρηματιστήριο είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός όχι μόνο για το Sui blockchain, αλλά και για το ίδιο το web3. Τα χρηματοοικονομικά εργαλεία έχουν διαφημιστεί εδώ και καιρό ως τομέας για την τεχνολογία blockchain, αλλά δεν έχουμε δει ακόμη υιοθέτηση στον πραγματικό κόσμο. Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε με την ομάδα του Χρηματιστηρίου και ανυπομονούμε να πραγματοποιήσουμε την υπόσχεση του blockchain μεταξύ των παραδοσιακών επενδυτών.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v