Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχος από Optima Bank

Η Optima επισημαίνει ότι ο ΟΠΑΠ αναμένεται να παράξει ελεύθερες ταμειακές ροές υψηλότερες των 650 εκατ. ευρώ μεσοπρόθεσμα, λόγω υψηλότερης λειτουργικής κερδοφορίας και περιορισμένων κεφαλαιακών δαπανών.

ΟΠΑΠ: Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχος από Optima Bank

Νέα τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ,  στα 19,3 από 17,1 ευρώ, δίνει η Optima Bank σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τη σύσταση "buy". 

Η χρηματιστηριακη΄επισημαίνει ότι μετά την ισχυρή χρονιά του 2023, η αγορά και ο ΟΠΑΠ ειδικότερα, κερδίζουν momentum, λόγω θετικού πλαισίου, μιας ατζέντας πλούσιας σε ποδοσφαιρικά και αθλητικά γεγονότα αλλά και της κυκλοφορίας του Eurojackpot. 

Ο οίκος αναμένει αυξημένα έσοδα στα 2,23 δισ. ευρώ φέτος, με τα καθαρά κέρδη να αναμένονται στα 463,5 εκατ. ευρώ από 420,1 εκατ. ευρώ πέρυσι. 

Η Optima επισημαίνει ότι ο ΟΠΑΠ αναμένεται να παράξει ελεύθερες ταμειακές ροές υψηλότερες των 650 εκατ. ευρώ μεσοπρόθεσμα, λόγω υψηλότερης λειτουργικής κερδοφορίας και περιορισμένων κεφαλαιακών δαπανών, κάτι που αναμένεται να υποστηρίξει τη διανομή μερισμάτων. 

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η εισηγμένη θα ανακοινώσει μέρισμα 1 ευρώ για το 2023 (μετά το προμέρισμα του 1 ευρώ που διανεμήθηκε το 4ο τρίμηνο του 2023), υποδηλώνοντας μια διατηρήσιμη και ελκυστική μερισματική απόδοση της τάξεως του 10% με βάση την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v