Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Ισχυρό τρίμηνο και υποσχόμενο outlook από Εθνική

Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα έσοδα και τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας, ιδιαίτερα θετικό το guidance για τις μελλοντικές χρήσεις, τονίζει ο επενδυτικός οίκος. Η τιμή-στόχος.

Deutsche Bank: Ισχυρό τρίμηνο και υποσχόμενο outlook από Εθνική

Τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας ξεπέρασαν κατά 15% τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις, τονίζει η Deutsche Bank σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τον στόχο των 8,3 ευρώ για τη μετοχή και τη σύσταση «buy». 

Ο οίκος επισημαίνει ότι η υπέρβαση στα καθαρά κέρδη οφείλεται στα βασικά έσοδα και τα υψηλότερα των εκτιμήσεων άλλα έσοδα, αν και αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τα λίγο υψηλότερα κόστη, λόγω και του προγράμματος εθελουσίας εξόδου. 

Τα έσοδα υπερέβησαν τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις κατά 9% λόγω των υψηλότερων καθαρών εσόδων από τόκους. Τα έσοδα από προμήθειες ήταν επίσης ισχυρά (+11% έναντι του consensus), λόγω των προμηθειών του coroprate banking και τις παράλληλες συναλλαγές (cross selling) επενδυτικών και ασφαλιστικών προϊόντων.   

Επιπροσθέτως, το νέο guidance για το 2024-6, παρέχει ένα πολύ θετικό σενάριο, με ισχυρές επιδόσεις και προβλέψεις για υψηλή δημιουργία κεφαλαίων, που οδηγεί σε πιο θετική αποζημίωση των μετόχων. 

Σε γενικές γραμμές, η Εθνική συνεχίζει να παρέχει θετικές ειδήσεις και εξαιρετικές προοπτικές, κάτι που αναμένεται να καλωσορίσουν οι αγορές, τονίζει στην πρώτη της αντίδραση η Deutschwe Bank.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v