Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωλαίνουν οι Magnificent Seven χωρίς τα κέρδη της Nvidia

Στις ΗΠΑ οι επενδυτές έχουν βγάλει τα μικροσκόπια για να εξετάσουν ενδελεχώς τα συστατικά από τις ανακοινώσεις κερδών που ξεκινούν για τις εισηγμένες, ώστε να μετρήσουν εάν θα υπάρξει ράλι διαρκείας. Στο επίκεντρο οι big tech με αέρα τεχνητής νοημοσύνης.

Χωλαίνουν οι Magnificent Seven χωρίς τα κέρδη της Nvidia

Ολα τα μάτια στη Wall Street είναι στραμμένα στις ανακοινώσεις κερδών 1ου τριμήνου των εισηγμένων στις ΗΠΑ, που ξεκίνησαν Τρίτη, με τις ελπίδες για ένα ράλι διαρκείας να εξαρτώνται από το εάν οι big tech μπορούν να δικαιολογήσουν υψηλές αποτιμήσεις με τον αέρα της έμπνευσης από την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Τα πρώτα αποτελέσματα την Τρίτη ήταν ως επί το πλείστον θετικά, με τις μετοχές της United Parcel Service της Lockheed Martin, της Spotify και της General Motors να σημειώνουν άνοδο στις προκαταρκτικές συναλλαγές μετά από ανακοινώσεις κερδών πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών την πτώση των κερδών. Η PepsiCo διολίσθησε μετά την αναφορά πτώσης του όγκου πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική, ενώ οι MSCI Inc., Invesco Ltd. και Philip Morris International ήταν επίσης ανάμεσα στους χαμένους.

Αλλά το βασικό θέμα είναι τι κάνουν τα megacaps της υψηλής τεχνολογίας οι λεγόμενοι "Magnificent Seven", με την Tesla να είναι η πρώτη που θα ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς. Ακολουθεί η Meta Platforms την Τετάρτη και μετά η Microsoft και η Alphabet την Πέμπτη.

O ρυθμός αύξησης των κερδών για τις εφτά μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες περιορίζεται εάν εξαιρεθεί η Nvidia.

Οι ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών όλη την εβδομάδα με περίπου 180 εταιρείες — που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 40% της κεφαλαιοποίησης του S&P 500 — να ανακοινώνουν πώς τα πήγαν, σχολιάζει το Bloomberg.

«Το αν οι αγορές δουν περαιτέρω κοινό βηματισμό από εδώ και πέρα είναι πιθανό να εξαρτάται από την αξιολόγηση της βιωσιμότητας της ζήτησης για τεχνητή νοημοσύνη μετά τις ανακοινώσεις κερδών», δήλωσε δήλωσε ο Eddie Cheung, ανώτερος υπεύθυνος στρατηγικής στην Credit Agricole CIB.

Η εστίαση στα εταιρικά κέρδη έρχεται μέσα σε ένα περιβάλλον διεθνούς αστάθειας στο γεωπολιτικό μέτωπο που εντείνει τις ανησυχίες και την αβεβαιότητα με τη Fed να δείχνει ότι δεν θα βιαστεί να μειώσει τα επιτόκια ζυγίζοντας και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v