Ανεβάζει τον πήχη για Eurobank η Jefferies, η νέα τιμή-στόχος

Ο οίκος δίνει στόχο τα 2,7 ευρώ από 2,6 ευρώ προηγουμένως, με το περιθώριο ανόδου να κινείται σε επίπεδα άνω του 28%. Αυξημένες οι εκτιμήσεις για την κερδοφορίας 2025-6.

Ανεβάζει τον πήχη για Eurobank η Jefferies, η νέα τιμή-στόχος

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Eurobank δίνει η Jefferies σε ανάλυσή της στην οποία διατηρεί τη σύσταση «αγοράς». 

Ο οίκος δίνει στόχο τα 2,7 ευρώ από 2,6 ευρώ προηγουμένως, με το περιθώριο ανόδου να κινείται σε επίπεδα άνω του 28%. 

Ο Αlex Demetriou βλέπει οφέλη από τη συμφωνία με την Ελληνική Τράπεζα. «Αυξήσαμε τις εκτιμήσεις μας για τα καθαρά κέρδη του 2025 και του 2026, κυρίως από τις υψηλότερες αμοιβές από την Ελληνική Τράπεζα μετά την αγορά της θυγατρικής ασφαλιστικής εταιρείας CNP (συμφωνία που αναμένεται να κλείσει το α’ τρίμηνο του 2025). Ως αποτέλεσμα των αναβαθμίσεων των κερδών μας στα επόμενα έτη, αυξάνουμε την τιμή-στόχο μας στα 2,70 ευρώ (από 2,60 ευρώ) και διατηρούμε τη διαβάθμισή μας "Buy".

Η Eurobank είναι η πιο διαφοροποιημένη από τις ελληνικές τράπεζες και το α’ τρίμηνο σημείωσε συνεχή αύξηση των βασικών λειτουργικών κερδών και για τους δύο λειτουργικούς της τομείς, Ελλάδα και Διεθνείς δραστηριότητες. Η συνεισφορά το α’ φετινό τρίμηνο είδε το 37% από τον διεθνή τομέα έναντι 28% το α’ τρίμηνο πέρυσι. Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank στοχεύει σε συνεισφορά 50/50 έως το 2026», συνεχίζει ο Demetriou.

«Οι αποδόσεις εκτός Ελλάδας φαίνονται επίσης ελκυστικές με αποδοτικότητα μεγαλύτερη από την ελληνική λειτουργία. Τα NII επωφελήθηκαν επίσης από την ποικιλομορφία. Το έσοδα NII παρέμειναν αμετάβλητα σε διαδοχικό επίπεδο έναντι μείωσης για τις άλλες ελληνικές τράπεζες. Ένας παράγοντας ήταν η αύξηση των εξυπηρετούμενων δανείων, με τον αναλυτή να σημειώνει ότι το α’ τρίμηνο είναι εποχικά ασθενέστερο.

Η αύξηση αποδόθηκε στο εταιρικό χαρτοφυλάκιο στην Ελλάδα και στο χαρτοφυλάκιο λιανικής στη Βουλγαρία, αποδεικνύοντας ένα ακόμη όφελος από τη διαφοροποίηση. Σύντομα αναμένονται οι εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών και η Eurobank στη συνέχεια θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση των εκκρεμών συναλλαγών, αυξάνοντας το ποσοστό της από 29% σε 55% στην Ελληνική Τράπεζα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει υποχρεωτική δημόσια πρόταση.

Η διοίκηση σχολίασε στην τηλεδιάσκεψη ότι η απόφαση της Ελληνικής Τράπεζας να αποκτήσει την CNP Κύπρου "είναι μια πρωτοβουλία που ενισχύει το franchise περαιτέρω και αναμένεται να την καταστήσει πρωταγωνιστή στην τοπική ασφαλιστική αγορά". Η συμφωνία είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της Eurobank να ενισχύσει τις δραστηριότητες bancassurance και προμηθειών της Ελληνικής Τράπεζας. Σε σύγκριση με την Τράπεζα Κύπρου, η Ελληνική Τράπεζα έχει πολύ χαμηλότερο επίπεδο προμηθειών προς το συνολικό ενεργητικό, περίπου το μισό, και η συμφωνία αυτή συμβάλλει στην κάλυψη αυτού του χάσματος», καταλήγει ο Demetriou.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v