Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αλλαγές της... επιτήρησης για τους δείκτες

Οι Sex Form, Ερμής Ακίνητα, Δυναμική Ζωή, Ηλεκτρονική Αθηνών και ΕΛΓΕΚΑ παίρνουν από σήμερα τη θέση των ”υπό επιτήρηση” Σωληνουργεία Κορίνθου, Κεραμεία Αλλατίνη, Θεμελιοδομή, Κέκροψ και LogicDis στους δείκτες SmallCap-80 και FTSE-140.

Οι αλλαγές της... επιτήρησης για  τους δείκτες
Αλλαγές επέρχονται από σήμερα στους δείκτες Small Cap-80 και FTSE–140 λόγω μεταφοράς των τίτλων εκείνων που τέθηκαν σε καθεστώς επιτήρησης και που συμμετείχαν στους συγκεκριμένους δείκτες. Ωστόσο, δεν θα υπάρξει άμεση αντικατάσταση στους υπόλοιπους δείκτες του Χ.Α.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Χ.Α., λόγω μεταφοράς των μετοχών Σωληνουργεία Κορίνθου, Κεραμεία Αλλατίνη, Θεμελιοδομή, Κέκροψ, και LogicDis σε καθεστώς ”υπό επιτήρηση” διαπραγμάτευσης (Αγορά Γ-call auction), η μετοχή τους στον Δείκτη FTSE/ASE Small Cap-80 θα αντικατασταθεί από τις μετοχές Sex Form, Ερμής Επιχειρήσεις Ακινήτων, Δυναμική Ζωή, Ηλεκτρονική Αθηνών και ΕΛΓΕΚΑ.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, οι εν λόγω μετοχές ήταν οι πρώτες επιλαχούσες με βάση την ανάλυση των κριτηρίων των δεικτών, που διεξήχθη σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες διαχείρισης & υπολογισμού των δεικτών FTSE-20, Mid-40 και Small Cap-80.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους δείκτες όπου συμμετέχουν οι ”υπό επιτήρηση” τίτλοι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Χ.Α., δεν θα υπάρξει άμεση αντικατάσταση.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Κέκροψ διαγράφεται από τον δείκτη Διαχείρισης Περιουσίας και η μετοχή της LogicDis από τον Γενικό Δείκτη, Κύριας Αγοράς, Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη Κύριας Αγοράς και Πληροφορικής.

Η μετοχή της Space Hellas διαγράφεται από τους δείκτες Παράλληλης Αγοράς, Συνολικής Απόδοσης Παράλληλης Αγοράς, Πληροφορικής και η Θεμελιοδομή θα διαγραφεί από τους δείκτες Γενικό Δείκτη Κύριας Αγοράς, Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη Κύριας Αγοράς και Κατασκευών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v