Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χ.Α: Τι δείχνουν οι χθεσινές αγορές από μεγάλους

Μεγάλες αγορές σε δεικτοβαρείς τίτλους του Χ Α βγήκαν χθες από ξένους brokers για λογαριασμό πελατών τους, δημιουργώντας προσδοκίες ότι εφόσον βοηθήσει το κλίμα διεθνώς θα υπάρξει ανοδική αντίδραση.

Χ.Α: Τι δείχνουν οι χθεσινές αγορές από μεγάλους
Μεγάλες αγορές σε δεικτοβαρείς τίτλους του ΧΑ βγήκαν χθες από ξένους brokers για λογαριασμό πελατών τους, δημιουργώντας προσδοκίες ότι εφόσον βοηθήσει το κλίμα διεθνώς θα υπάρξει ανοδική αντίδραση.

Οι αγορές επικεντρώθηκαν κυρίως στις τράπεζες που τεχνικά αποτελούν και το πλέον υπερπουλημένο τμήμα της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, εξέλιξη που αποτυπώνει σύμφωνα με χρηματιστές, την εκτίμηση ανοδικής αντίδρασης μια και ο τραπεζικός τομέας διεθνώς παραμένει στο επίκεντρο της δίνης.

Τα μεγαλύτερα πονταρίσματα βγήκαν στον τίτλο της Εθνικής, καθώς τελειώνουν σύμφωνα με τραπεζικές πηγές και οι πωλήσεις από τα funds του Carlyle Group οι οποίες εκδηλώθηκαν λόγω περικοπών στις γραμμές χρηματοδότησης μετά την ανακοίνωση ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του hedge fund Carlyle Capital.

Στην EFG Eurobank οι πωλήσεις από funds του Carlyle Group περιορίσθηκαν
σύμφωνα με χρηματιστές ήδη από την περασμένη Παρασκευή, ενώ ολοκληρώθηκαν και οι πωλήσεις σε δύο- τρεις τίτλους μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Στην δίνη των συνεχιζόμενων πωλήσεων από hedge fund με προβλήματα κεφαλαιακής επάρκειας είτε λόγω θέσεων σε εταιρικά ομόλογα είτε λόγω εκροών ( Focus Capital;) βρέθηκε και χθες ο τίτλος του ΟΠΑΠ. Βάσει της ορμής των χθεσινών πωλήσεων στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι θα υπάρχει ουρά και σήμερα, ενώ στάση αναμονής συνεχίζει να κρατά και ο μεγάλος αγοραστής των τελευταίων μηνών στον ΟΠΑΠ τα Αμοιβαία Κεφάλαια δηλαδή της Capital.

Πέραν των τραπεζών, σημαντικό μέρος των πονταρισμάτων ανοδικής αντίδρασης επικεντρώνεται στο δίδυμο ΟΤΕ– MIG τίτλοι η συμπεριφορά των οποίων επηρεάσθηκε χθες από την ανάγκη κερδοφόρων ρευστοποιήσεων σε μια ιδιαίτερα δύσκολη διεθνώς συνεδρίαση.

Χρ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v