Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλαιαγορά: Εγκριση σε Deutsche Bank για ΜΙΛΕΝ

Το πληροφοριακό δελτίο για τη δημόσια πρόταση της εταιρίας Deutsche Bank AG για την απόκτηση των μετοχών της εταιρίας New Millennium Investments ΑΕΕΧ, καθώς και αλλαγές στα όρια διακύμανσης των μετοχών την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης μετά από εταιρικές πράξεις, ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Κεφαλαιαγορά: Εγκριση σε Deutsche Bank για ΜΙΛΕΝ
Το πληροφοριακό δελτίο για τη δημόσια πρόταση της εταιρίας Deutsche Bank AG για την απόκτηση των μετοχών της εταιρίας New Millennium Investments ΑΕΕΧ ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Παράλληλα, η Κεφαλαιαγορά έλαβε απόφαση για τη διαμόρφωση ορίων διακύμανσης των μετοχών την πρώτη ημέρα διπαραγμάτευσής τους έπειτα από εταιρικές πράξεις.

Ειδικότερα, το χαμηλό όριο διακύμανσης -12% (και κατ’ επέκταση -18%) της τιμής της μετοχής την πρώτη ημέρα κατά την οποία λαμβάνει χώρα προσαρμογή της τιμής της μετοχής λόγω εταιρικής πράξης, θα διαμορφώνεται με βάση τη χαμηλότερη τιμή μεταξύ της τιμής κλεισίματος της προηγούμενης ημέρας και της προσαρμοσμένης τιμής.

Επίσης, το υψηλό όριο ημερήσιας διακύμανσης +12% (και κατ’ επέκταση +18%), την πρώτη ημέρα κατά την οποία λαμβάνει χώρα η προσαρμογή της τιμής της μετοχής λόγω εταιρικής πράξης, θα διαμορφώνεται με βάση τη υψηλότερη τιμή μεταξύ της τιμής κλεισίματος της προηγούμενης ημέρας και της προσαρμοσμένης τιμής.

Επίσης, η Κεφαλαιαγορά έλαβε απόφαση για τον καθορισμό ειδικών προσόντων και διαδικασίας πιστοποίησης χρηματιστηριακών εκπροσώπων, που υπηρετούν πριν από την έναρξη του νόμου 2696/96, για την ειδικότητα του υπευθύνου παροχής επενδυτικών συμβουλών.

Αποφάσισε επίσης τον διορισμό χρηματιστηριακών εκπροσώπων των εταιριών Ν. Χρυσοχοΐδης ΑΧΕ και Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ.

Τέλος, αποφάσισε:

* την επιβολή προστίμου ύψους 3.000 ευρώ στην ARTION ΑΧΕΠΕΥ για παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας των ΕΠΕΥ,

* την επιβολή προστίμου ύψους 15.000 ευρώ στον κ. Συνατσάκη Γεώργιο, πρόεδρο και μέτοχο της εταιρίας Δομική Κρήτης, διότι μετέβαλε τις προθέσεις του για πώληση μετοχών που είχε προαναγγείλει και προέβη εκπρόθεσμα σε γνωστοποίηση της μεταβολής.

* την επιβολή προστίμου ύψους 3.000 ευρώ στην εταιρία Ξιφίας και 15.000 ευρώ στην εταιρία ΕΤΒΑ, διότι δημοσίευσαν εκπρόθεσμα τις περιοδικές οικονομικές καταστάσεις των εταιριών τους. Επιπλέον, η τελευταία δεν δημοσίευσε τον πίνακα διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των περιοδικών οικονομικών καταστάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v