Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ποιες ανεβαίνουν, ποιες πέφτουν κατηγορία

Μεταβολές σε όλες τις κατηγορίες αγορών αναμένονται στην επικείμενη αναθεώρηση  που πρόκειται να συζητήσει και να εγκρίνει την Πέμπτη η διοίκηση του Χ.Α. Ποιες εισηγμένες ανεβαίνουν και ποιες πέφτουν. Οι "κίτρινες κάρτες".

ΧΑ: Ποιες ανεβαίνουν, ποιες πέφτουν κατηγορία
Μεταβολές σε όλες τις κατηγορίες αγορών αναμένονται στην επικείμενη αναθεώρηση κατηγοριών των εισηγμένων εταιριών που πρόκειται να συζητήσει και να εγκρίνει την ερχόμενη Πέμπτη η διοίκηση του χρηματιστηρίου.

Βάσει των κριτηρίων που λαμβάνονται υπόψη (μέση κεφαλαιοποίηση εξαμήνου, διασπορά και εμπορευσιμότητα), φαίνεται πως αρκετές εταιρίες θα μεταφερθούν σε άλλη κατηγορία από αυτήν στην οποία ανήκουν σήμερα.

Στην κατηγορία μεγάλης κεφαλαιοποίησης (από τη μεσαία - μικρή) αναμένεται να μεταφερθεί η μετοχή της ΑΒ Βασιλόπουλος, ενώ αντίθετα στην κατηγορία μεσαίας - μικρής κεφαλαιοποίησης φαίνεται πως θα μεταφερθούν οι NEΛ, Blue Star Nαυτιλιακή και Reds A.E.

Στην κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών (δηλαδή ή διασπορά μικρότερη του 15%, ή εμπορευσιμότητα μικρότερη του 5%, ή τιμή διαπραγμάτευσης μικρότερη του 0,30 ευρώ) αναμένεται να μεταφερθούν (από τη μεσαία - μικρή κεφαλαιοποίηση όπου σήμερα ανήκουν) οι μετοχές των ΑΓΕΤ Ηρακλής και Καραμολέγκος, ενώ αντίθετα «προβιβάζονται» στη μεσαία - μικρή κεφαλαιοποίηση από την κατηγορία ΕΧΧ όπου βρίσκονται σήμερα οι Ατλάντικ Σουπερμάρκετ και Ζάμπα.

Οι «κίτρινες κάρτες» (δηλαδή παραμονή στην κατηγορία μεγάλης κεφαλαιοποίησης, αλλά έξοδος από αυτήν στην επόμενη αναθεώρηση, εάν δεν έχουν διορθωθεί όλα τα κριτήρια), δε θα λείψουν ούτε από αυτήν την αναθεώρηση.

Μεταξύ άλλων, «κίτρινη κάρτα» φαίνεται πως θα δοθεί στις εταιρίες J&P Άβαξ, Αστήρ Παλάς, Ηλεκτρονική Αθηνών, Ιασώ, F.G. Europe, Καθημερινή, Kleemann, Info-Quest, Autohellas, Πειραιώς Επενδ. Ακίνητης Περιουσίας και Σελόντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v