ΧΑ: ”Πράσινο φως” για εισαγωγή σε 4 εταιρίες

Τα ενημερωτικά δελτία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, της κλινικής Μητέρα, της Ελινόιλ Ελληνική Εταιρία Πετρελαίων και της Σούλης ενέκρινε σήμερα (3/6/2003) το διοικητικό συμβούλιο του Χ.Α. για την είσαγωγή των μετοχών τους προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α.

ΧΑ: ”Πράσινο φως” για εισαγωγή σε 4 εταιρίες
Τα ενημερωτικά δελτία τεσσάρων εταιριών για την εισαγωγή τους στην αγορά ενέκρινε μεταξύ άλλων το Δ.Σ. του Χ.Α., κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, δόθηκε το ”πράσινο φως” στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, στην Ιδιωτική και Χειρουργική Κλινική Μητέρα, στην Ελινόιλ Ελληνική Εταιρία Πετρελαίων και στη Σούλης ΑΒΕΕ.

Αναλυτικότερα, εγκρίθηκε η διάθεση υφισταμένων μετοχών για την εισαγωγή των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στην Κύρια Αγορά του χρηματιστηρίου.

Επίσης, εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο της εταιρίας Μητέρα Ιδιωτική και Χειρουργική Κλινική για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου, ενώ δόθηκε έγκριση στο ενημερωτικό δελτίο της Ελινόιλ, προκειμένου να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και στην εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του χρηματιστηρίου.

Τέλος, εγκρίθηκε και το ενημερωτικό δελτίο της Σούλης ΑΒΕΕ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με τα ενημερωτικά δελτία που εγκρίθηκαν, το Ελληνικό Δημόσιο, κύριος μέτοχος του ΟΛΠ, θα διαθέσει 6.375.000 υφιστάμενες κοινές ονομαστικές μετοχές. Από αυτές 6.072.000 θα διατεθούν με δημόσια εγγραφή και 303.000 με ιδιωτική τοποθέτηση.

Ακόμη, η εταιρία Μητέρα Ιδιωτική Μαιευτική & Χειρουργική Κλινική Α.Ε. θα διαθέσει 5.275.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, από τις οποίες 5.000.000 με δημόσια εγγραφή και 275.000 με ιδιωτική τοποθέτηση.

Επιπρόσθετα, θα διατεθούν 900.000 υφιστάμενες κοινές ονομαστικές μετοχές με δημόσια εγγραφή για τη διενέργεια πράξεων σταθεροποίησης σύμφωνα με την απόφαση 77 του Δ.Σ. του Χ.Α.

Άλλωστε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του χρηματιστηρίου, η εταιρία Ελινόιλ Ελληνική Εταιρία Πετρελαίων Α.Ε. θα διαθέσει 2.360.000 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές, από τις οποίες 2.250.000 με δημόσια εγγραφή και 110.000 με ιδιωτική τοποθέτηση.

Σε ό,τι αφορά την εταιρία Σούλης ΑΒΕΕ, θα διαθέσει 1.100.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με δημόσια εγγραφή.

Επίσης, το ΔΣ του Χ.Α. ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση:



* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 9.180.000 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Compucon.

* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 20.475.090 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Λαντέκ Επικοινωνίες που προκύπτουν από το split μετοχών, σε αντικατάσταση των 6.825.030 υφισταμένων μετοχών.

Παράλληλα, το Δ.Σ. ενημερώθηκε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση:

* Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας Compucon από 0,59 ευρώ σε 0,60 ευρώ.



* Για τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας Λαντέκ Επικοινωνίες από 1,20 ευρώ σε 0,40 ευρώ.

Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση:

* Την Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ ως Ειδικό Διαπραγματευτή στην Κύρια και Παράλληλη Αγορά του Χ.Α.

* Την Κονταλέξης ΑΧΕΠΕΥ ως Ειδικό Διαπραγματευτή στην Κύρια και Παράλληλη Αγορά του Χ.Α.

* Την ενεργοποίηση του Υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης του Μέλους Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ για την εκτέλεση εντολών για συναλλαγές στην Αγορά Παραγώγων του Χ.Α.

* Τη μη χρέωση προμηθειών σε συναλλαγές μελών για αναλήψεις θέσεων υπερήμερων πελατών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v