Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΚ: Διατηρεί "buy" η Marfin Analysis

Καλύτερες επιδόσεις για τη μετοχή της ΓΕΚ, μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την Τέρνα, αναμένει η Marfin Analysis, η οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 13,3 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση "buy" για την εταιρία.

ΓΕΚ: Διατηρεί buy η Marfin Analysis
Για ισχυρή κατασκευαστική δραστηριότητα και κερδοφορία της ΓΕΚ κατά το α΄ τρίμηνο κάνει λόγο η Marfin Analysis, σε έκθεσή της στις 6/6, στην οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 13,3 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση "buy" για την εταιρία.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει μεταξύ άλλων πως μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης ΓΕΚ - Τέρνα η μετοχή της ΓΕΚ έχει ενισχυθεί κατά 21,7%, της Τέρνα κατά 14,25% και της Τέρνα Ενεργειακής κατά 9,5%, αντανακλώντας εν μέρει τη θετική υποδοχή της είδησης από την επενδυτική κοινότητα.

Ωστόσο, οι μετοχές παραμένουν σχετικά ευμετάβλητες, σημειώνει η Marfin Analysis, η οποία περιμένει καλύτερες επιδόσεις μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, καθώς θα υπάρχει σαφέστερη άποψη σε οικονομικό επίπεδο για το νέο σχήμα.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της ΓΕΚ καθώς και την αποτίμησή της, ενώ επισημαίνει ότι θα επανεξετάσει τα δύο αυτά στοιχεία μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Η μετοχή της ΓΕΚ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου στα 9 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v