Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έρευνα του Τhomson για αναλυτές-χρηματιστηριακές

Τους πιο επιτυχημένους ως προς τις προβλέψεις αναλυτές και χρηματιστηριακούς οίκους σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους παρουσιάζει σε εκτεταμένη έρευνα μεταξύ 7.500 επαγγελματιών το Thomson Reuters Extel.

Έρευνα του Τhomson για αναλυτές-χρηματιστηριακές
Τους πιο επιτυχημένους ως προς τις προβλέψεις αναλυτές και χρηματιστηριακούς οίκους σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους παρουσιάζει σε εκτεταμένη έρευνα μεταξύ 7.500 επαγγελματιών το Thomson Reuters Extel.

Παράλληλα, ιδιαίτερα αναφορά κάνει στους καλύτερους διευθύνοντες συμβούλους και τις εταιρίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας και όσον αφορά στους χρηματιστηριακούς οίκους στην Ελλάδα, πρώτη στην κατάταξη έρχεται η Citi Investment Research, έναντι της δεύτερης θέσης που είχε καταλάβει στην έρευνα που είχε διεξαχθεί το 2007. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Cheuvreux, ενώ τρίτη στην κατάταξη, όπως και το 2007, βρίσκεται η HSBC.

Στην τέταρτη θέση βλέπουμε την Deutsche Bank, η οποία "ανέβηκε" δύο θέσεις, έναντι της 6ης που καταλάμβανε πέρυσι, ενώ η Alpha Bank αναρριχήθηκε στην πέμπτη θέση, από την έβδομη που κατείχε πέρυσι. Έκτη στη λίστα βρίσκεται η National - P&K, έναντι της τρίτης στην οποία βρισκόταν το 2007, ενώ η UBS ανέβηκε μία θέση και κατατάσσεται πλέον έβδομη. Στην όγδοη, ένατη και δέκατη θέση βρίσκονται η IBG, η Credit Suisse Securities και η CM-CICI Securities αντίστοιχα.

Καλύτερος αναλυτής για το 2008 ανακηρύχθηκε ο κ. Λάμπρος Παπαδόπουλος, της Citi Investment Research, ο οποίος πέρυσι βρισκόταν δεύτερος στην κατάταξη. Δεύτερη έρχεται η κ. Ιωάννα Τελιούδη, της HSBC, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο κ. Αλέξανδρος Μπουλουγούρης της Cheuvreux.

Τέταρτος στην κατάταξη εμφανίζεται ο κ. Πάρης Μαντζαβράς της HSBC, ενώ πέρυσι ήταν έκτος. Ο κ. Σπύρος Τσαγκαλάκης της HSBC έρχεται πέμπτος και έκτος ο κ. Κώστας Θεοδώρου της Cheuvreux. Στην έβδομη θέση βρίσκεται ο κ. Γιάννης Κουτελιδάκης της HSBC, στην όγδοη ο κ. Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος της IBG, στην ένατη ο κ. Πόλυς Πολυκάρπου της Citi Investment Research και δέκατος ο κ. Κωστής Σινανίδης της IBG.

Όσον αφορά στις εισηγμένες εταιρίες, πρώτη στην κατάταξη, όσον αφορά στην ελληνική αγορά, βρίσκεται η Coca Cola 3E, δεύτερος είναι ο ΟΤΕ και τρίτη η Alpha Bank. Ακολουθούν με τη σειρά οι εταιρίες Κορρές, EFG Eurobank, Forthnet, Μυτιληναίος, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ και Intralot.

Στην κατηγορία με τους καλύτερους CEOs των εισηγμένων στο ελληνικό χρηματιστήριο εταιριών, την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο κ. Παναγής Βουρλούμης του ΟΤΕ. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου της Coca Cola 3E, ενώ τρίτος στην κατάταξη είναι ο κ. Ιωάννης Κολίτσης της Fourlis. Τέταρτος εμφανίζεται ο επικεφαλής των ΚΑΕ, κ. Γιωργος Κουτσολιούτσος και πέμπτος ο κ. Άρης Βωβός, της Μπάμπης Βωβός.

Η έρευνα Thomson - Reuters - Extel διενεργήθηκε σε 63 χώρες στο διάστημα από τις 30 Μαρτίου έως τις 30 Μαΐου του τρέχοντος έτους και αφορά σε 150 επενδυτικούς οίκους - χρηματιστηριακές εταιρίες και σε 450 από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εισηγμένες εταιρίες.

* Αναλυτικά στοιχεία της έρευνας για την Ελλάδα δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v