Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M. Lynch: "Κόβει" τιμές για 4 ελληνικές τράπεζες

Σε μείωση των τιμών-στόχων για Alpha Bank, EFG Eurobank, Εθνική και Πειραιώς προχωρά η Merrill Lynch.

Σε μειώσεις των τιμών-στόχων για τις ευρωπαϊκές τράπεζες προχωρά η Merrill Lynch, σε έκθεσή της για τον κλάδο (11/7).

Όσον αφορά στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, ο διεθνής οίκος προχωρά στη μείωση της τιμής-στόχου για την Alpha Bank στα 19 ευρώ από 22,1 ευρώ, στα 13,6 ευρώ για την EFG Eurobank, από 18,1 ευρώ προηγουμένως, στα 33 ευρώ από 41,2 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα, και στα 16,1 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς, από 20,1 ευρώ προηγουμένως. 

Η σύσταση για την Εθνική είναι "buy", για την Alpha Bank "neutral", ενώ η πρόβλεψη για τη Eurobank και την Πειραιώς είναι "underperform". 

Για την Εθνική ο οίκος αναφέρει ότι η αντικειμενική τιμή που θέτει ως στόχο αντιστοιχεί σε 8,3 φορές τα προβλεπόμενα για το 2009 κέρδη - επίπεδο που αν και είναι χαμηλότερο του μέσου ιστορικού όρου θεωρείται κατάλληλο δεδομένων των ρίσκων που αφορούν κυρίως στην Τουρκία και στην περιοχή των Βαλκανίων.

Αν και τα spreads φαίνεται να έχουν σταθεροποιηθεί, αναφέρει ο οίκος, είναι πιθανόν να ασκήσουν πίεση στα έσοδα από τόκους, καθώς τα κόστη χρηματοδότησης αναμένεται να αυξηθούν. Ωστόσο, όπως προσθέτει, η Εθνική έχει σχετικό πλεονέκτημα στο συγκεκριμένο πεδίο χάρη στον λόγο δανείων προς καταθέσεις που διαθέτει και ο οποίος είναι χαμηλότερος του 100%.

Για την Alpha Bank ο οίκος επισημαίνει ότι η αντικειμενική τιμή την οποία έχει θέσει αντιστοιχεί σε 9 φορές τις προβλέψεις κερδών για το 2009 - επίπεδο το οποίο είναι χαμηλότερο του μέσου ευρωπαϊκού όρου που κινείται γύρω στο 11.

Σε ό,τι αφορά τη Eurobank, η Merrill Lynch εκτιμά ότι η τιμή αντιστοιχεί σε πολλαπλασιαστή 7,3 τα προβλεπόμενα για το 2009 κέρδη. Ο οίκος, αν και αναγνωρίζει ότι το επίπεδο αυτό είναι κατώτερο του τραπεζικού ευρωπαϊκού μέσου όρου, θεωρεί ότι είναι κατάλληλο συνυπολογίζοντας την ανώμαλη προσγείωση στις βαλκανικές περιοχές, την απαιτητική χρηματοδοτική θέση και τη σχετικά πιο αδύναμη κεφαλαιακή θέση λόγω της ταχείας επέκτασης.

Τέλος, για την Πειραιώς η τιμή αντιστοιχεί σε πολλαπλασιαστή 7,5 με βάση τα προβλεπόμενα για το 2009 κέρδη, αλλά και πάλι λόγω όσων αναφέρονται για τη Eurobank η Merrill θεωρεί το επίπεδο κατάλληλο και όχι χαμηλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v