Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η UBS νέο remote member του ΧΑ

Tο Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε την απόκτηση της ιδιότητας του Μέλους εξ αποστάσεως για την Αγορά Αξιών στην εταιρία UBS που θα δραστηριοποιηθεί από το Λονδίνο. Δύο εισαγωγές στην ΕΝ.Α.. Αρση επιτήτησης για Βιοσώλ.

Η UBS νέο remote member του ΧΑ
Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση την απόκτηση της ιδιότητας του Μέλους εξ αποστάσεως για την Αγορά Αξιών στην εταιρεία UBS Limited που θα δραστηριοποιηθεί από το Λονδίνο.

Στη συνέχεια, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποδέχθηκε την αίτηση των εταιριών «OPTRONICS TECHNOLOGIES Α.Β.Ε.Τ.Ε.» και «PERFORMANCE TECHNOLOGIES Α.Ε.» για την εισαγωγή των μετοχών τους στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) του Χ.Α.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) του Χ.Α.:

* των 31.100.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ALPHA TRUST Α.Ε.Π.Ε.Υ.» Από το συνολικό αριθμό των προς εισαγωγή μετοχών, 1.055.394 μετοχές διατέθηκαν με Ιδιωτική Τοποθέτηση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων στην τιμή των ευρώ 1,40 ανά μετοχή. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης του συνόλου των μετοχών της εταιρίας ορίστηκε σε ευρώ 1,40 ανά μετοχή, ενώ ως πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης ορίστηκε η 1η Αυγούστου 2008.

Επιπρόσθετα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε την άρση της Επιτήρησης των μετοχών της εταιρίας «ΒΙΟΣΩΛ Α.Β.Ε.» δεδομένου ότι έχουν αρθεί οι λόγοι υπαγωγής της σε καθεστώς επιτήρησης. Η μεταφορά των μετοχών της εν λόγω εταιρίας στην κατηγορία ‘Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης’ θα ισχύσει από τη συνεδρίαση της 25ης Ιουλίου 2008.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για: 

* Την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας «ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» από ευρώ 0,30 σε ευρώ 0,39 ανά μετοχή. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία ορίστηκε η 30ή Ιουλίου 2008. 

*  τη σύνταξη πληροφοριακού σημειώματος της εταιρίας «ΚΟΥΜΠΑΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», σχετικά με την εξαγορά της εταιρίας «IMPORTEX A.E.» από την εταιρία «Β.Ε.Κ. Α.Ε.», 100% θυγατρική της «ΚΟΥΜΠΑΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ».

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΑ ενέκρινε: 

* την έγκριση της απόκτησης της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας «MICROLAND COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.» από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ «ΒΕΤΑ Χ.Α.Ε.Π.Ε.Υ.» και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της εν λόγω κινητής αξίας την Τρίτη 5 Αυγούστου 2008. 

* τον καθορισμό των επίσημων αργιών συναλλαγών και εκκαθάρισης για τις Αγορές του ΧΑ για το έτος 2009, καθώς και καθορισμός των ημερομηνιών λήξεων των προϊόντων της Αγοράς Παραγώγων του ΧΑ για το έτος 2009.

Επίσης, γνωστοποιήθηκε στο ΔΣ του ΧΑ η παραίτηση της εταιρίας – Μέλους της Αγοράς Παραγώγων του ΧΑ «ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ.» από την ιδιότητα του Ειδικού Διαπραγματευτή στη διαπραγμάτευση στην Αγορά Παραγώγων του ΧΑ των «ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE/ΑΤΗΕΧ-MID40» και των «Δικαιωμάτων Προαίρεσης στο δείκτη FTSE/ΑΤΗΕΧ-MID40». Ως τελευταία ημέρα ειδικής διαπραγμάτευσης ορίστηκε η Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v