Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πράσινο φως σε Forthnet - Κορασίδη για ΑΜΚ

Τα ενημερωτικά δελτία της FORTHnet και Κορασίδη για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, το αίτημα της Ωμέγα Τράπεζας για την απόκτηση ιδιότητας μέλους του Χ.Α., αλλά και την Πεντεδέκας ως ειδικό διαπραγματευτή ενέκρινε σήμερα το Δ.Σ. του Χ.Α.

ΧΑ: Πράσινο φως σε Forthnet - Κορασίδη για ΑΜΚ
Το ενημερωτικό δελτίο της FORTHnet για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ του στρατηγικού επενδυτή Telecom Italia International, καθώς και της Ράδιο Κορασίδη για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. του Χ.Α.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ενημερωτικά δελτία που εγκρίθηκαν, η FORTHnet προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 1.278.274 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και τιμή διάθεσης ευρώ 5,51.

Επίσης, η εταιρία Ράδιο Κορασίδης προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 15.989.121 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα προτίμησης στους παλαιούς μετόχους και τιμή διάθεσης ευρώ 1,30, με αναλογία 4 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 5 παλαιές κοινές μετοχές.

Το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 17.150.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Interinvest Διεθνής Επενδυτική ΑΕΕΧ, που προέκυψαν από μετατροπή ισαρίθμων κοινών ανωνύμων μετοχών της εταιρίας.

Το Δ.Σ ενημερώθηκε κατά την σημερινή συνεδρίασή του, για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ΕΛΒΕ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ από 0,33 σε 0,35 ευρώ.



Επίσης, για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας Χαλυβδοφύλλων από 0,3962 σε 0,40 ευρώ.

Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας Delta Singular από 0,30 σε 0,31 ευρώ.

Τέλος, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το αίτημα της ΩΜΕΓΑ Τράπεζας για την απόκτηση της ιδιότητας του μέλους του Χ.Α. στην αγορά αξιών και την απόκτηση της ιδιότητας του ειδικού διαπραγματευτή τύπου Β’ στην αγορά Παραγώγων, λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ από την τράπεζα.

Η ενεργοποίηση της τράπεζας ως μέλος του Χ.Α. θα ξεκινήσει μετά την καταχώρηση της εγκριτικής απόφασης της συγχώνευσης στο ΜΑΕ και την προσκόμιση στο Χ.Α. των προβλεπομένων δικαιολογητικών.

Επίσης, ενέκρινε την Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ ως ειδικό διαπραγματευτή στην Κύρια και Παράλληλη Αγορά του Χ.Α καθώς και στη ΝΕΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v