Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες:"Εκπτώσεις" στις τιμές και από Alpha Fin

Σε σημαντική μείωση των στόχων για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών προχωρά η Alpha Finance. Στο 7,5 το Ρ/Ε, με discount έναντι των ευρωπαϊκών. Έναρξη κάλυψης για MPB με "outperform". Top picks η Εθνική και η Κύπρου.

Τράπεζες:Εκπτώσεις στις τιμές και από Alpha Fin
Σε σημαντική μείωση των τιμών-στόχων για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών προχωρά η Alpha Finance.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή προχωρά σε μείωση των τιμών-στόχων για όλες τις τράπεζες που καλύπτει, καθώς περιορίζει τις προβλέψεις της και αυξάνει την εκτίμηση για το κόστος κεφαλαίου κατά 80 μονάδες βάσης.

Προβλέπει μέση ετήσια αύξηση των κερδών των τραπεζών που καλύπτει κατά 17% έως το 2010, ενώ μετά την πρόσφατη υποχώρηση στις τιμές τους οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με Ρ/Ε 7,5 με βάση τις εκτιμήσεις για τα μεγέθη του 2009, με discount 3% έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών μεσαίας κεφαλαιοποίησης και πολύ κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο που δείχνει premium 26%.  

Με βάση την ανάλυσή της, η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Κύπρου είναι οι κορυφαίες επιλογές της καθώς η Alpha Finance εκτιμά ότι έχουν τα χαρακτηριστικά για να ξεπεράσουν την παγκόσμια κρίση.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση "outperform" για την Εθνική, μειώνοντας ωστόσο την τιμή-στόχο στα 36 από 53,9 ευρώ. Το περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών της μετοχής προσδιορίζεται στο 19,4%, ενώ το Ρ/Ε της μετοχής με βάση τις εκτιμήσεις για το 2008 διαμορφώνεται στο 8,7.

Παράλληλα, αναβαθμίζει τη σύσταση για την Τράπεζα Κύπρου σε "outperform" από "neutral", μειώνοντας την τιμή-στόχο στα 9,6 από 14,6 ευρώ. Το περιθώριο ανόδου της μετοχής εκτιμάται στο 7,9%, ενώ το Ρ/Ε με βάση τις εκτιμήσεις για το 2008 διαμορφώνεται στο 10.

Η χρηματιστηριακή προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου για τον τίτλο της Πειραιώς στα 18,7 από 29,46 ευρώ, υποβαθμίζοντας τη σύσταση σε "underperform" από "outperform". Το Ρ/Ε της μετοχής (2008) εκτιμάται στο 10,2, ενώ η Alpha Finance βλέπει περιθώριο περαιτέρω υποχώρησης κατά 3,6% έως την τιμή-στόχο.

Η Alpha Finance ξεκινά εκ νέου κάλυψη του τίτλου της Eurobank με "neutral" και με τιμή-στόχο στα 18,1 ευρώ, εκτιμά το Ρ/Ε της μετοχής στο 8,9 (2008) ενώ δίνει περιθώριο ανόδου 17,1% από τα τρέχοντα επίπεδα του τίτλου.

Παράλληλα, ξεκινά κάλυψη για τη μετοχή της Marfin Popular Bank με σύσταση "outperform" και με τιμή-στόχο στα 6,1 ευρώ, εκτιμώντας ότι το Ρ/Ε του τίτλου με βάση τις εκτιμήσεις 2008 διαμορφώνεται στο 8,1, ενώ με βάση τις προβλέψεις για τα μεγέθη 2010 εκτιμάται στο 5,4.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι είναι "μετριασμένα αισιόδοξη" για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς από τη μία προσφέρουν ανάπτυξη και φθηνές αποτιμήσεις και από την άλλη το λειτουργικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί σημαντικά από τις αρχές του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v