Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Υπό επιτήρηση Compucon και Σπύρου

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοινώνει ότι, από αύριο 02/09/2008, οι μετοχές των εταιριών Αγροτικός Οίκος Σπύρου και Compucon μεταφέρονται στην κατηγορία Επιτήρησης.

ΧΑ: Υπό επιτήρηση Compucon και Σπύρου
Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοινώνει ότι, από αύριο 02/09/2008, οι μετοχές των εταιριών Αγροτικός Οίκος Σπύρου και Compucon μεταφέρονται στην κατηγορία Επιτήρησης, μετά τη διαπίστωση από την Ε.Κ. αρνητικών διατυπώσεων στις εκθέσεις επισκόπησης των νομίμων ελεγκτών, επί των οικονομικών εκθέσεων των εταιριών της περιόδου 01-01/30/06/2008.

Το euro2day σε σημερινό άρθρο με τίτλο «Τα ψιλά γράμματα των λογιστικών καταστάσεων» αναφέρεται εκτενώς στις περιπτώσεις 10 εταιριών (οι Compucon και Σπύρου συμπεριλαμβάνονται), των οποίων οι λογιστικές καταστάσεις «σηκώνουν κουβέντα».

Για την Compucon αναφέρεται σχετικά η παρατήρηση του ορκωτού ελεγκτή ότι στον λογαριασμό «πελάτες και λοιπές απαιτήσεις» υπάρχουν υπόλοιπα 2,2 εκατ. ευρώ από προηγούμενες χρήσεις χωρίς τη διενέργεια λογιστικών προβλέψεων.

Σε ό,τι αφορά την Σπύρου το άρθρο τόνιζε πώς η φετινή (τουλάχιστον) κερδοφορία θα επηρεαστεί από ένα φορολογικό πρόστιμο που είχε επιβληθεί κατά τη διετία 1998 - 1999! Συγκεκριμένα, από τότε είχε επιβληθεί στη Σπύρου πρόστιμο 5 εκατ. ευρώ, χωρίς η τελευταία να έχει δημιουργήσει ούτε ένα ευρώ σχετική πρόβλεψη, με το σκεπτικό ότι προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v