Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Άρση επιτήρησης για Κατσέλη

Την εισαγωγή της Performance Technologies στην Εναλλακτική Αγορά αλλά και την άρση επιτήρησης για τη μετοχή της Κατσέλης αποφάσισε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. του ΧΑ.

ΧΑ: Άρση επιτήρησης για Κατσέλη
Την εισαγωγή της Performance Technologies στην Εναλλακτική Αγορά αλλά και την άρση επιτήρησης για τη μετοχή της Κατσέλης αποφάσισε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. του ΧΑ.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) του Χ.Α. των 3.908.990 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «PERFORMANCE TECHNOLOGIES A.E. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ».

Από το συνολικό αριθμό των προς εισαγωγή μετοχών, 1.400 μετοχές διατέθηκαν σε περιορισμένο κύκλο προσώπων στην τιμή των €4 ανά μετοχή. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης του συνόλου των μετοχών της εταιρίας ορίστηκε σε €3 ανά μετοχή, ενώ ως πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης ορίστηκε η 17η Σεπτεμβρίου 2008.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε την άρση της Επιτήρησης των μετοχών της εταιρίας «ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ Α.Β.Ε.Ε.» δεδομένου ότι έχουν αρθεί οι λόγοι υπαγωγής της σε καθεστώς επιτήρησης.

Οι μετοχές της εν λόγω εταιρίας θα διαπραγματεύονται στην κατηγορία “Χαμηλής Διασποράς, Εμπορευσιμότητας και Ειδικών Χαρακτηριστικών” λόγω χαμηλής διασποράς, γεγονός που θα
ισχύσει από τη συνεδρίαση της 5ης Σεπτεμβρίου 2008.

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση :

• των 48.606.250 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της εταιρίας «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε. ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρίας, σε αναλογία 3 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 5 παλαιές, σε τιμή διάθεσης €0,55 ανά μετοχή. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 8η Σεπτεμβρίου 2008.

Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από τη 12η Σεπτεμβρίου 2008 έως και την 26η Σεπτεμβρίου 2008, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από τη 12η Σεπτεμβρίου 2008 έως και την 22η Σεπτεμβρίου 2008.

• των 23.059.688 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΡΙΝΤΕΝΚΟ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», οι οποίες προέκυψαν από μετατροπή ισάριθμων κοινών ανώνυμων μετοχών της. Ως ημερομηνία παύσης διαπραγμάτευσης των 23.059.688 υφιστάμενων κοινών ανώνυμων μετοχών της εταιρίας ορίστηκε η 10η Σεπτεμβρίου 2008 και ως ημερομηνία επαναδιαπραγμάτευσης των μετοχών που προκύπτουν από τη μετατροπή σε κοινές ονομαστικές, ορίστηκε η 17η Σεπτεμβρίου 2008.

• των 9.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΑΧΟΝ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», οι οποίες διατέθηκαν στους μετόχους της διασπώμενης εταιρίας «ΑΧΑΪΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α.Ε.». Οι μετοχές αυτές προέκυψαν αφενός από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης εταιρίας, λόγω απορρόφησης του κλάδου παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας και κτιρίων, ακινήτων και τεχνικών έργων της διασπώμενης εταιρίας και αφετέρου από την κεφαλαιοποίηση αποθεματικών της. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 11η Σεπτεμβρίου 2008.

• των 2.853.677 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΕΔΡΑΣΗ – Χ.ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε.», που προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με διανομή δωρεάν μετοχών, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 10 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές. Επιπλέον, το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενημερώθηκε για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω εταιρίας λόγω ακύρωσης 816.930 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών, η οποία προηγήθηκε της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών. Η ακύρωση των 816.930 ιδίων μετοχών θα πραγματοποιηθεί τη 10η Σεπτεμβρίου 2008. Δικαιούχοι των 2.853.677 νέων δωρεάν μετοχών θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 10ης Σεπτεμβρίου 2008. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών ορίστηκε η 18η Σεπτεμβρίου 2008.

• των 2.018.417 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «CENTRIC ΠΟΛΥΜΕΣΑ A.E.», οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με εισφορά σε είδος. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 9η Σεπτεμβρίου 2008.
• των 410.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΛΑΝ-ΝΕΤ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ A.E.», που προέκυψαν από τη μετατροπή ομολογιών και την ένταξή τους σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης, όπως και των λοιπών μετοχών της εταιρίας. Ως ημερομηνία πίστωσης των νέων μετοχών στο Σύστημα Άϋλων Τίτλων (ΣΑΤ) της ΕΧΑΕ ορίστηκε η 5η Σεπτεμβρίου 2008. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των 410.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί μόνο μετά την άρση αναστολής διαπραγμάτευσης του συνόλου των μετοχών της εταιρίας.

• των 28.397 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «COCA COLA Ε.Ε.Ε. Α.Ε.» που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 9η Σεπτεμβρίου 2008.

• των 100 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της «MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.», που προέκυψαν από μετατροπή ισάριθμων ομολογιών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 11 Σεπτεμβρίου 2008.

• των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου, όπως φαίνονται στον συνημμένο πίνακα.

Στη συνέχεια, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε:

• την απόκτησης της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών των εισηγμένων εταιριών «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» & «ΟΤΕ Α.Ε.» από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ «ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ.» και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των εν λόγω κινητών αξιών την 8η Σεπτεμβρίου 2008.

• την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας «ΡΕΒΟΪΛ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ» από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ «ΚΥΠΡΟΥ Α.Ε.Π.Ε.Υ.» και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της εν λόγω κινητής αξίας τη 10η Σεπτεμβρίου 2008.

• την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας «KLEEMANN HELLAS A.E.Β.E.» από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ «PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της εν λόγω κινητής αξίας την 8η Σεπτεμβρίου 2008.

• την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας «F.G. EUROPE Α.Ε.» από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ «MERIT ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.» και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της εν λόγω κινητής αξίας την 8η Σεπτεμβρίου 2008.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για:

• την αύξηση της ονομαστικής αξίας των κοινών και προνομιούχων μετοχών της εταιρίας «ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.» από €1,48 σε €1,54. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία ορίστηκε η 10η Σεπτεμβρίου 2008.

• α) τη σύνταξη πληροφοριακού σημειώματος της εταιρίας «ΒΙΟΣΩΛ Α.Β.Ε.», σχετικά με την απόσχιση και εισφορά του κλάδου Εμπορικής, Βιομηχανικής Δραστηριότητας και Παροχής Υπηρεσιών για Συντήρηση και Εγκατάσταση Προϊόντων Θέρμανσης - Κλιματισμού στην νεοϊδρυόμενη μη εισηγμένη θυγατρική εταιρία «ΒΙΟΣΩΛ Α.Β.Ε.» και τη μεταβολή της δραστηριότητάς της εισηγμένης, β) την αλλαγή επωνυμίας και διακριτικού τίτλου της εισηγμένης εταιρίας «ΒΙΟΣΩΛ Α.Β.Ε.» σε «UNIBIOS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», με διακριτικό τίτλο «UNIBIOS», ο οποίος θα ισχύει από την 11η Σεπτεμβρίου 2008.

• τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας «Χ.ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ & ΥΙΟΣ Α.Ε.» λόγω ακύρωσης 200.000 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 10η Σεπτεμβρίου 2008.

• την παραίτηση της εταιρίας – Μέλους της Αγοράς Παραγώγων του ΧΑ «ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ (ΕΛΛΑΔΟΣ)» από την ιδιότητα του Μέλους στην Αγορά Παραγώγων του ΧΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v