Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Αποφάσεις για εισαγωγή - αυξήσεις κεφαλαίου

Τα ενημερωτικά δελτία για την εισαγωγή της ”Δέλτα Μηχανολογικός Εξοπλισμός” στη ΝΕΧΑ, καθώς και για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των εταιριών Φοίνιξ, Περσεύς και ΕΛΕΧΑ ενέκρινε το δ.σ. του ΧΑ.

ΧΑ: Αποφάσεις για εισαγωγή - αυξήσεις κεφαλαίου
Τα ενημερωτικά δελτία για την εισαγωγή της ”Δέλτα Μηχανολογικός Εξοπλισμός” στη ΝΕΧΑ, καθώς και για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των εταιριών Φοίνιξ, Περσεύς και ΕΛΕΧΑ ενέκρινε το δ.σ. του ΧΑ.

Η εταιρία ”ΔΕΛΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ Α.Β.Ε.Τ.Ε.” θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και θα διαθέσει 625.000 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές με δημόσια εγγραφή.

Επίσης, η ”ΦΟΙΝΙΞ METROLIFE ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.Α.Ε.” προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 12.311.411 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα προτίμησης στους παλαιούς μετόχους και τιμή διάθεσης ευρώ 2,82 με αναλογία 4 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 10 παλαιές κοινές μετοχές.

Παράλληλα, η εταιρία ”ΠΕΡΣΕΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Α.Β.Ε.Ε.” προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 2.873.463 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα προτίμησης στους παλαιούς μετόχους και τιμή διάθεσης ευρώ 2,50 με αναλογία 2 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 10 παλαιές κοινές μετοχές.

Τέλος, η εταιρεία ”ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ Α.Ε.” προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 35.289.589 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές ονομαστικής αξίας ευρώ 3,13 τις οποίες θα λάβουν οι μέτοχοι της απορροφώμενης ”ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.” (1 παλαιά μετοχή θα ανταλλαγεί με 0,7426688534 νέες μετοχές μετά την αφαίρεση των ιδίων μετοχών που κατέχει η απορροφώμενη).

Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρίας ”ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ Α.Ε.” θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν (119.340.000 κοινές ανώνυμες μετοχές) με νέα ονομαστική αξία ευρώ 3,13.

Επίσης, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση:

* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 20.886.000 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών της εταιρείας ”ΕΙΔΗΣΕΟΦΩΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε.”.

* Tην εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 11.791.300 νέων δωρεάν κοινών ανωνύμων μετοχών της εταιρίας ”ΑΦΟΙ Χ. ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ A.E.Β.Ε.” που προκύπτουν: α) από το split των μετοχών και την ταυτόχρονη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,60 Ευρώ σε 0,30 Ευρώ και β) από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών.

* Tην εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 40.026 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών που προέκυψαν από μετατροπή χρεογράφων της εταιρείας ”ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΙΜΙΤΕΔ”.

* Tην εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 27.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε.” που προκύπτουν από το split των μετοχών της εταιρίας και την ταυτόχρονη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 1,20 Ευρώ σε 0,30 Ευρώ.

Το Δ.Σ ενημερώθηκε κατά την σημερινή του συνεδρίαση:

* Για την μετατροπή του συνόλου των 25.110.000 κοινών ανωνύμων μετοχών της εταιρίας ”ΔΙΑΣ Α.Ε.Ε.Χ.” σε ισάριθμες κοινές ονομαστικές μετοχές και ενέκρινε τη εισαγωγή τους προς διαπραγμάτευση.

* Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”VODAFON-ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ.” από 0,33 Ευρώ σε 0,36 Ευρώ.

* Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε” από 1 Ευρώ σε 1,20 Ευρώ.

* Για την μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”Ο. ΔΑΡΙΓΚ & Σ.Ι.Α. Α.Β.Ν.Ε.” από 0,72 Ευρώ σε 0,40 Ευρώ.

* Για την μείωση ονομαστικής αξίας των κοινών και προνομιούχων μετοχών της εταιρίας ”ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ Α.Ε.Β.Ε.” από 0,74Ευρώ σε 0,40 Ευρώ.

* Για την αντικατάσταση των 36.532.630 υφισταμένων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΕΥΡΩΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε.” με 10.959.789 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές και για την μείωση ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας από 1,16 Ευρώ σε 1,00 Ευρώ.

* Για την αλλαγή της επωνυμίας της εταιρίας ”A.E.Ε. ΑΡΓΥΡΟΜΕΤ/ΤΩΝ & ΒΑΡΥΤΙΝΗΣ” σε ”S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ, ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ, ΛΑΤΟΜΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ”, με διακριτικό τίτλο ”S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v