Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ:18+3 αλλαγές στη διαπραγμάτευση τίτλων (update)

Δεκαοκτώ συνολικά μετοχές θα μεταφερθούν από την τρίωρη διαπραγμάτευση στην πεντάωρη συνεχή, σύμφωνα με το Χ.Α., ενώ σε τρίωρη από πεντάωρη διαπραγμάτευση θα περάσουν τρεις τίτλοι από τη συνεδρίαση της 6ης Οκτωβρίου 2003.

ΧΑ:18+3 αλλαγές στη διαπραγμάτευση τίτλων (update)
Δεκαοκτώ συνολικά μετοχές θα μεταφερθούν από τον χρονισμό της τρίωρης διαπραγμάτευσης στην πεντάωρη συνεχή, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του δ.σ. του Χ.Α., ενώ σε τρίωρη από πεντάωρη διαπραγμάτευση θα περάσουν τρεις τίτλοι από τη συνεδρίαση της 6ης Οκτωβρίου 2003.

Ειδικότερα, στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου έλαβε χώρα η δεύτερη αξιολόγηση των μετοχών που διαπραγματεύονται με τη μέθοδο της αυτόματης και της συνεχούς διαπραγμάτευσης.

Από τις 6 Οκτωβρίου 2003 θα μεταφερθούν από την τρίωρη στην πεντάωρη διαπραγμάτευση δεκαοκτώ συνολικά μετοχές.

Ειδικότερα πρόκειται για τις: RED’S Ακινήτων και Υπηρεσιών (πρώην Καμπάς), Βαλκάν Εξπορτ, Επίλεκτος, Π&Κ ΑΕΕΧ, Ασπίς Πρόνοια, Ιντερτέκ, Alfa Alfa Holdings, Mεσοχωρίτης, Vivere, Ελληνικά Καλώδια, Alsinco, Γαλαξίδι, Ευρωπαϊκή Τεχνική, Εβροφάρμα, Εδραση, Τεξαπρέτ, Επενδύσεις Αναπτύξεως και Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου.

Παράλληλα, σε καθεστώς τρίωρης (από πεντάωρη που είναι τώρα) διαπραγμάτευσης θα μεταφερθούν οι Ηλέκτρα, Domus ΑΕΕΧ και Rainbow Computers.

Σχετικά με την λειτουργία των χρονισμών, το ΧΑ υπενθυμίζει τα εξής:

A. Συνεχή διαπραγμάτευση πέντε ωρών, 11πμ έως 4μμ, έχουν οι μετοχές με spread συνεδρίασης μικρότερο ή ίσο των δύο ποσοστιαίων μονάδων το οποίο είναι το ετήσιο καθοριζόμενο όριο για το 2003, ενώ

B. Συνεχή διαπραγμάτευση τριών ωρών σε δυο περιόδους, από 11πμ έως 11:30πμ και από 1:30μμ έως 4μμ, έχουν οι μετοχές με spread συνεδρίασης μεγαλύτερο των δυο ποσοστιαίων μονάδων. Μεταξύ των δυο αυτών περιόδων, στο σύστημα θα συγκεντρώνονται εντολές αγοράς και πώλησης προκειμένου με την έναρξη της δεύτερης περιόδου να προσδιορίζεται η τιμή εκκίνησης ανά μετοχή (διαδικασία preopening).

Γ. Κινητές αξίες που διαπραγματεύονται ήδη σε Χρονισμό Βραχείας Διάρκειας εντάσσονται στο Χρονισμό Μακράς Διάρκειας, εφόσον το Μέσο Spread Περιόδου τους είναι μικρότερο ή ίσο του 80% του Ετησίως Καθοριζομένου.

Δ. Ως περίοδος για την πρώτη αξιολόγηση των μετοχών ελήφθη το διάστημα από 2-1-2003 έως 30-4-2003, ενώ για την σημερινή δεύτερη αξιολόγηση το αντίστοιχο διάστημα είναι από 2-5-2003 έως 30-9-2003.

Για την επόμενη αξιολόγηση θα ληφθεί το διάστημα 1/10/2003 έως 31/3/2004.

Σημειώνεται επίσης ότι:

1. Μετοχές που διαπραγματεύονται ήδη στη συνεχή διαπραγμάτευση τριών ωρών θα μεταφέρονται στη πεντάωρη συνεχή διαπραγμάτευση εφόσον συναφθεί σύμβαση ειδικής διαπραγμάτευσης σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Χρηματιστηρίου και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανεξαρτήτως του μέσου ημερησίου ανοίγματος τιμών τους (spread).

Σε αυτές τις περιπτώσεις η ημερομηνία ένταξης της μετοχής στην 5ωρη συνεχή διαπραγμάτευση θα είναι η ημερομηνία από την οποία, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του ΔΣ του ΧΑ, θα ξεκινήσει η ειδική διαπραγμάτευση επί της μετοχής.

Στον Γενικό Δείκτη της Κύριας & Παράλληλης Αγοράς, στους κλαδικούς Δείκτες και στους Δείκτες FTSE/ASE, θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο οι μετοχές που διαπραγματεύονται στην 5ωρη συνεχή διαπραγμάτευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v