Κεφαλαιαγορά: Πράσινο φως για ΔΕΗ - Πρόστιμα

Πρόστιμα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για σειρά χρηματιστηριακών παραβάσεων επέβαλε προ ολίγου η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Επίσης ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της ΔΕΗ για τη διάθεση μετοχών του ελληνικού δημοσίου.

Κεφαλαιαγορά: Πράσινο φως για ΔΕΗ - Πρόστιμα
Πρόστιμα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για σειρά χρηματιστηριακών παραβάσεων επέβαλε προ ολίγου η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Επίσης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της ΔΕΗ και έδωσε το ”πράσινο φως” για τις εταιρίες Κλουκίνας-Λάππας (Παράλληλη), Δέλτα Μηχανολογικός Εξοπλισμός (ΝΕΧΑ) και Γιαγκίτσης Ανώνυμος Εμπορική Εταιρία (Παράλληλη αγορά με προϋθέσεις).

Οσον αφορά στα πρόστιμα η Κεφαλαιαγορά αποφάσισε:

* την επιβολή προστίμου ύψους 6.135 ευρώ στην κα Θάλεια Βρυώνη, μέτοχο και μέλος του Δ.Σ. της ΑΤΕΡΜΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Α.Ε. διότι δεν ενημέρωσε εντός της χρονικής προθεσμίας που είχε υποχρέωση βάσει του ΠΔ 51/1992 για συναλλαγή αξίας άνω των 293.470 ευρώ.

* την επιβολή προστίμου ύψους 2.935 ευρώ στον κ. Φίλιππο Βρυώνη, μέτοχο και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΑΤΕΡΜΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Α.Ε. διότι δεν ενημέρωσε εντός της χρονικής προθεσμίας που είχε υποχρέωση βάσει του ΠΔ 51/1992 για συναλλαγή αξίας άνω των 293.470 ευρώ.

* την επιβολή προστίμου ύψους 22.000 ευρώ στον κ. Αναστάσιο Βογιατζή, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ Α.Ε.Ε. για μεταβολές μετοχικών ποσοστών χωρίς να ενημερώσει εγκαίρως ως όφειλε βάσει του ΠΔ 51/92.

* την επιβολή προστίμου ύψους 24.500 ευρώ στον κ. Γεώργιο Κούμπα, μέτοχο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΟΥΜΠΑΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ για μεταβολές μετοχικών ποσοστών χωρίς να ενημερώσει εγκαίρως ως όφειλε βάσει του ΠΔ 51/92.

* την επιβολή προστίμου ύψους 7.000 ευρώ στην εταιρία ΑΧΟΝ Α.Χ.Ε., για παραβάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας των ΕΠΕΥ.

* την επιβολή προστίμου ύψους 12.000 ευρώ στον κ. Μιχαήλ Ανδρουλιδάκη, μέτοχο της εταιρίας STABILTON, διότι προέβη σε πώληση μικρότερου ποσοστού μετοχών, που είχε προαναγγείλει, χωρίς να γνωστοποιήσει εγκαίρως και ορθά για τη μεταβολή της πρόθεσης του ως όφειλε.

Ακόμη, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Capital Link ΑΕΛΔΕ, καθώς και προσωρινές αναστολές λειτουργίας κάποιων άλλων Εταιριών Λήψης και Διαβίβασης Εντολών.

Επίσης, αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής εξετάσεων για τη διενέργεια των εξετάσεων επαγγελματικής πιστοποίησης στελεχών της αγοράς που θα διεξαχθούν στις 1 και 2 Νοεμβρίου 2003 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.



Αποφάσισε, τέλος την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας ΩΜΕΓΑ ΑΕΔΑΚ, μετά από σχετικό αίτημα των μετόχων και την τροποποίηση του καταστατικού της ώστε να λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρία Συμβουλών Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και την απαγόρευση λειτουργίας κατ’ εφαρμογή του άρθρου 7 του ν. 2836/2000 της εταιρίας CAPITAL LINE ΑΕΛΔΕ με έδρα τη Θεσσαλονίκη επειδή διαπιστώθηκαν ύστερα από έλεγχο, παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας που θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Τέλος, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή κατ’ εφαρμογή του άρθρου 7 του ν. 2836/2000 της λειτουργίας των εταιριών Β & Β GROUP ΑΕΛΔΕ (Κηφισιά), ΣΤΑΡ FINANCE ΑΕΛΔΕ (Αθήνα) και ΚΕΡΔΟΣ ΑΕΛΔΕ (Νέα Χαλκηδόνα) επειδή διαπιστώθηκαν ύστερα από έλεγχο, παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας που θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v