Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Πρεμιέρα για ΕΑΓΑΚ με F.H.L. Mermeren Kombinat

Το ”πράσινο φως” για τη λειτουργία της ΕΑΓΑΚ έδωσε σήμερα το Δ.Σ. του Χ.Α., με την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της FHL Mermeren Kombinat AD–PRILEP.

XA: Πρεμιέρα για ΕΑΓΑΚ με F.H.L. Mermeren Kombinat
Το ”πράσινο φως” για τη λειτουργία της ΕΑΓΑΚ έδωσε σήμερα το Δ.Σ. του Χ.Α., με την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της FHL Mermeren Kombinat AD–PRILEP.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της FHL Mermeren Kombinat AD–PRILEP για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, την έκδοση ΕΛ.ΠΙΣ. και την εισαγωγή τους στην Ελληνική Αγορά Αναδυόμενων Κεφαλαιαγορών του χρηματιστηρίου.

Επισημαίνεται ότι η προαναφερόμενη εταιρία είναι η πρώτη που εγκρίνεται για εισαγωγή στην τέταρτη αγορά του Χ.Α., την ΕΑΓΑΚ.

Η εν λόγω αγορά απευθύνεται σε εταιρίες που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται σε χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εγκρίθηκε, η εταιρία FHL Mermeren Kombinat AD –PRILEP θα διαθέσει με δημόσια εγγραφή 468.700 ΕΛ.ΠΙΣ., ονομαστικής αξίας 1,00 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε ισόποσες κοινές μετοχές της εκδότριας.

Η εκδότρια εταιρία εδρεύει στα Σκόπια και είναι θυγατρική της εισηγμένης εταιρίας FHL Κυριακίδης Μάρμαρα Γρανίτες ΑΒΕΕ.

Παράλληλα, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της Global Επενδυτικά Κεφάλαια Νέας Ευρώπης ΑΕΕΧ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εγκρίθηκε, η εταιρία Επενδυτικά Κεφάλαια Νέας Ευρώπης ΑΕΕΧ θα διαθέσει 4.085.360 κοινές ονομαστικές μετοχές με δημόσια εγγραφή.

Επίσης το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε κατά την σημερινή του συνεδρίαση τα κάτωθι ενημερωτικά δελτία των εισηγμένων εταιριών:

* ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ A.E. για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας ALPHA ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ.

* IPIROTIKI SOFTWARE & PUBLICATIONS A.E. για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας ΣΥΝΑΨΙΣ Α.Ε.

* ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ AΤE για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας ΥΠΟΔΟΜΗ Α.Ε.

Σύμφωνα με τα ενημερωτικά δελτία που εγκρίθηκαν:

* H εταιρία ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 11.837.104 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 4,87 ευρώ, τις οποίες θα λάβουν οι μέτοχοι (πλην μετόχου ALPHA TΡΑΠΕΖΑ A.E.) της απορροφώμενης ALPHA ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε. (5,3 παλαιές μετοχές θα ανταλλαγούν με 1 νέα μετοχή). Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρίας ΑLPHA ΤΡΑΠΕΖΑ A.E. (πλην μετόχου ALPHA ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε.) θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν (183.901.560 κοινές ονομαστικές μετοχές) με νέα ονομαστική αξία ευρώ 4,87.

* H εταιρία IPIROTIKI SOFTWARE & PUBLICATIONS Α.Ε. προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 12.460.950 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ, εκ των οποίων 10.217.979 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές θα λάβουν οι μέτοχοι της απορροφώσας IPIROTIKI SOFTWARE & PUBLICATIONS Α.Ε. (1 παλαιά μετοχή θα ανταλλαγεί με 1,46790007 νέες μετοχές), σε αντικατάσταση των 6.960.950 παλαιών κοινών ανωνύμων μετοχών και 2.242.971 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές θα λάβουν οι μέτοχοι (πλην μετόχου IPIROTIKI SOFTWARE & PUBLICATIONS Α.Ε.) της απορροφώμενης ΣΥΝΑΨΙΣ Α.Ε. (1 παλαιά μετοχή θα ανταλλαγεί με 0,40781291 νέες μετοχές).

* Η εταιρία ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ AΤE προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 3.912.500 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,57 ευρώ, που θα λάβουν οι μέτοχοι της απορροφώμενης ΥΠΟΔΟΜΗ Α.Ε. (κάθε 1 παλαιά μετοχή θα ανταλλάσσεται με 40,53732023 νέες μετοχές). Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρίας ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ AΤE θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν (40.326.000 κοινές ονομαστικές ) με νέα ονομαστική αξία 0,57 ευρώ.

Το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση:

* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 994.293 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της εταιρίας Ε.ΠΑΪΡΗΣ ΑΒΕΕ.

* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 1.380.796 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών που προέκυψαν από μετατροπή χρεογράφων της ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΙΜΙΤΕΔ.

* Την εισαγωγή ομολόγων της ΕΤΒΑbank εκδόσεων Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2003.

Το Δ.Σ. ενημερώθηκε κατά την σημερινή του συνεδρίαση:

* Για τη μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών, κοινών και προνομιούχων, της εταιρίας ΒΙΟΣΩΛ ΑΒΕ από 48 σε 30 λεπτά.

* Για την ακύρωση και διαγραφή 4.320.150 ιδίων μετοχών της εταιρείας Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ A.E.

Επίσης, το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση καθόρισε ως ημερομηνίες έναρξης ειδικής διαπραγμάτευσης επί των κοινών μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ΠΕΡΣΕΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΒΕΕ με ειδικό διαπραγματευτή την ΚΥΚΛΟΣ AXEΠEY.



Τέλος, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε και συμφώνησε για τη νέα υπηρεσία παροχής πληροφοριών, σύμφωνα με την οποία προσφέρεται η δυνατότητα στον χρήστη, μέσα από τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Χ.Α. www.ase.gr, να λαμβάνει συνεχή ροή πληροφοριών σχετικά με τα τελευταία νέα των εισηγμένων εταιριών, τις εξελίξεις στον χώρο της κεφαλαιαγοράς και να έχει διαρκή ενημέρωση για την πορεία των δεικτών Χ.Α, καθώς και ημερολόγιο γεγονότων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v