Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Εγκριση για ΠΕΙΛΗ - Μουριάδη, ΕΛΒΙΕΜΕΚ

Τα ενημερωτικά δελτία των εταιριών Πειραιώς Laesing (συγχώνευση με ΕΤΒΑ Leasing), Μουριάδης (αύξηση κεφαλαίου) και Ελβιεμέκ (επαναδιαπραγμάτευση μετοχών) ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση το δ.σ. του ΧΑ.

ΧΑ: Εγκριση για ΠΕΙΛΗ - Μουριάδη, ΕΛΒΙΕΜΕΚ
Τα ενημερωτικά δελτία των εταιριών Πειραιώς Laesing, Μουριάδης και Ελβιεμέκ ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση το δ.σ. του ΧΑ.

Ειδικότερα, η Πειραιώς Χρηματοδοτικές Μισθώσεις προχωρεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας ΕΤΒΑ LEASING με την έκδοση 5.765.760 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας ευρώ 4,40 τις οποίες θα λάβουν οι μέτοχοι της απορροφώμενης ”ΕΤΒΑ LEASING Α.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ” (1 παλαιά μετοχή θα ανταλλαγεί με 0,333333333 νέες μετοχές).

Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρίας ”ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ A.E.” θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν (18.495.000 κοινές ονομαστικές μετοχές) με νέα ονομαστική αξία ευρώ 4,40.

Επίσης, η Μουριάδης προχωρεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ των στρατηγικών επενδυτών Μ.ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Α.Ε. & THRUSH INVESTMENTS LTD.

Ωστόσο, το Δ.Σ., παρά το γεγονός ότι η εν λόγω εταιρία προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετοχών, εφιστά την προσοχή του επενδυτικού κοινού, διότι τα προβλήματα της εταιρίας παραμένουν και είναι σημαντικά, η δε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν επαρκεί για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Η εταιρία ”ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ Α.Ε.” προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 12.317.500 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και τιμή διάθεσης ευρώ 0,40.

Παράλληλα, το δ.σ. του ΧΑ ενέκρινε την επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών της ΕΛΒΙΕΜΕΚ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ.

Σημειώνεται ότι, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αποϋλοποίησης των μετοχών της εταιρίας, αυτές θα ενταχθούν, σύμφωνα, με την απόφαση 44 στην ειδική κατηγορία διαπραγμάτευσης ”υπό επιτήρηση” για ένα (1) μήνα.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο η ΕΛΒΙΕΜΕΚ προβαίνει σε επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών της και στην εισαγωγή των 6.722.100 κοινών ονομαστικών μετοχών όπως αυτές έχουν προκύψει από τις μεταβολές του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το διάστημα αναστολής διαπραγμάτευσης.

Επίσης, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση:

* την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 97.271 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ALPHA BANK A.E.” που προέκυψαν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από Στελέχη της Τράπεζας

* την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 9.000.000 νέων, δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ Α.Β.Ε.Ε.”.

* την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 12.603 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”Ο. ΔΑΡΙΓΚ & Σ.Ι.Α. Α.Β.Ν.Ε.” που προέκυψαν από μετατροπή 50 Ομολογιών από το Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο.

Το Δ.Σ ενημερώθηκε κατά την σημερινή του συνεδρίαση:

* για την μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας ”ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ.” από 3,12 Ευρώ σε 2,55 Ευρώ.

* για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ Α.Β.Ε.Ε.” από 1,1739 Ευρώ σε 1,40 Ευρώ.



* για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”ΑΛΥΣΙΔΑ Α.Β.Ε.Ε.” από 1,38 σε 1,47 Ευρώ.

* για την αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας ”ΞΙΦΙΑΣ Α.Ε. – ΙΧΘΥΗΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ” από Ευρώ 0,5869 σε 0,59

* για το πληροφοριακό σημείωμα της εταιρίας ”ΝΤΡΟΥΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ A.E.Β.Ε.” για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των εταιρειών ”ΠΟΛΥΜΕΤ Α.Β.Ε.Ε.” & ”ΗΛΙΟΣ Α.Β.Ε.Χ.”.

* για το πληροφοριακό σημείωμα της εταιρίας ”HΛΕΚΤΡΑ Α.Ε.” για την απόσχιση του ηλεκτρολογικού κλάδου της εταιρίας και εισφορά αυτού στην κατά 100% θυγατρική της εταιρία ”ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ” καθώς και μεταβολής της κύριας δραστηριότητας της.

Επισημαίνεται ότι, όπως αναφέρεται στο πληροφοριακό σημείωμα, η εταιρία εκτιμά ότι θα παρουσιάσει, για το έτος 2003, κύκλο εργασιών 2.235 χιλ. εύρω προερχόμενο μόνο από τον κλάδο ακίνητης περιουσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v