Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκριση από ΧΑ για εισαγωγή νέων μετοχών

Το Δ.Σ του Χ.Α αποφάσισε τη μεταφορά της Γρηγόρης στην κατηγορία ειδικών χαρακτηριστικών. Επίσης, αποφάσισε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών των Lannet, Unibios, Intralot και Τιτάν.

Εγκριση από ΧΑ για εισαγωγή νέων μετοχών
Το Δ.Σ του Χ.Α αποφάσισε τη μεταφορά της Γρηγόρης στην κατηγορία ειδικών χαρακτηριστικών. Επίσης, αποφάσισε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών των Lannet, Unibios, Intralot και Τιτάν.

Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της εταιρίας Γρηγόρης στην Κατηγορία "Χαμηλής Διασποράς, Εμπορευσιμότητας και Ειδικών Χαρακτηριστικών", από την 16η Ιανουαρίου 2009, αφού έλαβε υπόψη, ότι το ποσοστό της διασποράς των μετοχών της είναι μικρότερο από 10%.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

* των 16.775.600 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Lannet, ονομαστικής αξίας εκάστης €5,00, που προέκυψαν από το Reverse Split των μετοχών της, σε αντικατάσταση των υφισταμένων 167.756.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας, και την ένταξή τους σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης, όπως ισχύει και για το σύνολο των υφισταμένων μετοχών της. Δικαιούχοι των νέων μετοχών είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. ως κάτοχοι των μετοχών κατά την 23η Ιανουαρίου 2009 και ως ημερομηνία εισαγωγής και ένταξης σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης ορίστηκε η 28η Ιανουαρίου 2009.

Το Δ.Σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε επίσης για τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας Lannet από € 5,00 σε € 3,25. Ως ημερομηνία μεταβολής της ονομαστικής αξίας ορίστηκε η 28η Ιανουαρίου 2009. Η έναρξη διαπραγμάτευσης του νέου συνόλου των μετοχών της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί μόνο μετά την άρση αναστολής διαπραγμάτευσης.

* των 6.052.425 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της εταιρίας Xατζηκρανιώτη, που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρίας, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 3 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές, σε τιμή διάθεσης μετοχής € 0,34. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 20η Ιανουαρίου 2009.

Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 22ης Ιανουαρίου 2009. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 26η Ιανουαρίου 2009 έως και την 24η Φεβρουαρίου 2009, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 26η Ιανουαρίου 2009 έως και τη 18η Φεβρουαρίου 2009.

* των 4.192.930 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας Unibios οι οποίες προέκυψαν από τη μετατροπή ισάριθμων προνομιούχων ονομαστικών μετοχών. Ως ημερομηνία παύσης διαπραγμάτευσης του συνόλου των 4.192.930 υφισταμένων προνομιούχων ονομαστικών μετοχών της εταιρίας - προκειμένου να μετατραπούν σε ισάριθμες κοινές ονομαστικές μετοχές - ορίστηκε η 21η Ιανουαρίου 2009 και ως ημερομηνία επαναδιαπραγμάτευσης των 4.192.930 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ορίστηκε η 27η Ιανουαρίου 2009.

* των 19.628 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Intralot που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από το προσωπικό της εταιρίας. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 22η Ιανουαρίου 2009.

* των 14.200 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ΤΙΤΑΝ, που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από ανώτερα στελέχη συνδεδεμένων με αυτή εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 22α Ιανουαρίου 2009.

*των εκδόσεων Τραπεζικών Ομολόγων, όπως φαίνονται στον συνημμένο πίνακα.

*των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου, όπως φαίνονται στον συνημμένο πίνακα.

Επιπλέον το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε:

*την ανανέωση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών των εισηγμένων «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» και «ΟΠΑΠ Α.Ε.» από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ «ΕΘΝΙΚΗ Π&Κ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε».

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για:

* την ισόποση αύξηση και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας Τεγόπουλος και την επιστροφή του ποσού € 0,93 ανά μετοχή με καταβολή μετρητών στους μετόχους της. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με τελική ονομαστική αξία μετοχής € 0,50 και ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος επιστροφής κεφαλαίου ορίστηκε η 21η Ιανουαρίου 2009. Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. ως κάτοχοι των μετοχών κατά την 23η Ιανουαρίου 2009.

• την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» με διακριτικό τίτλο «ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ INFOTECH A.E.» σε «ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και του διακριτικού της τίτλου σε «ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ Α.Ε.» η οποία θα ισχύει από την 20η Ιανουαρίου 2009.

• την αλλαγή επωνυμίας της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.» σε «ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ATTICA BANK», η οποία θα ισχύει από την 20η Ιανουαρίου 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v