Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι συζητά σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Το ενημερωτικό δελτίο της εταιρίας FHL Mermeren Combinat Ad-Prilep, θυγατρικής της Κυριακίδης Μάρμαρα Γρανίτες, για εισαγωγή στην ΕΑΓΑΚ, αναμένεται να εγκρίνει σήμερα Πέμπτη το Δ.Σ. της Κεφαλαιαγοράς, καθώς και την αύξηση κεφαλαίου της εταιρίας Μητέρα Ιδιωτική Μαιευτική και Χειρουργική Κλινική.

Τι συζητά σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το ενημερωτικό δελτίο της εταιρίας FHL Mermeren Combinat Ad-Prilep, θυγατρικής της Κυριακίδης Μάρμαρα Γρανίτες, για εισαγωγή στην ΕΑΓΑΚ, αναμένεται να εγκρίνει αύριο το Δ.Σ. της Κεφαλαιαγοράς.

Τα λοιπά θέματα της ημερήσιας διάταξης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι η αύξηση κεφαλαίου της εταιρίας Μητέρα Ιδιωτική Μαιευτική και Χειρουργική Κλινική Α.Ε. με δημόσια εγγραφή και εισαγωγή των μετοχών της στην κύρια αγορά του Χ.Α., καθώς και η έγκριση διορισμού χρηματιστηριακών εκπροσώπων της εταιρίας Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδας.

Παράλληλα, το Δ.Σ. της Κεφαλαιαγοράς πρόκειται να μελετήσει την έγκριση διορισμού χρηματιστηριακού εκπροσώπου της εταιρίας Άτλας ΑΧΕ, καθώς και την έγκριση κανονισμού λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Επιπλέον, το Δ.Σ. θα συζητήσει την ύλη και διαδικασία εξετάσεων για την ανάδειξη χρηματιστηριακών εκπροσώπων, όπως και την ύλη εξετάσεων και διαδικασία εξετάσεων για την επαγγελματική πιστοποίηση κεφαλαιαγοράς του άρθρου 4 του νόμου 2836/2000.

Τέλος, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πρόκειται να εξετάσει την έγκριση προγράμματος και περιεχομένου εκπαιδευτικού σεμιναρίου για πρόσωπα που ασχολούνται με τη διάθεση μεριδίων Α/Κ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, στην ατζέντα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς περιλαμβάνονται περισσότερες από πέντε περιπτώσεις χρηματιστηριακών παραβάσεων για διάφορες κυρώσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας από χρηματιστηριακές εταιρίες, βασικούς μετόχους εισηγμένων εταιριών, τράπεζα, εισηγμένη εταιρία.

Μετά το κλείσιμο της αγοράς θα συνεδριάσει και η διοίκηση του Χ.Α. με μοναδικό θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Λάμψα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v