Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλαιαγορά: Κυρώσεις, πρεμιέρα για ΕΑΓΑΚ

Το ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή των ΕΛ.ΠΙΣ. των μετοχών της εταιρίας ”FHL Mermeren Combinat AD” στην ΕΑΓΑΚ ενέκρινε σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Επίσης προχώρησε στην επιβολή προστίμων για παραβιάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Κεφαλαιαγορά: Κυρώσεις, πρεμιέρα για ΕΑΓΑΚ
Το ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή των Ελληνικών Πιστοποιητικών (ΕΛ.ΠΙΣ.) των κοινών μετοχών της εταιρίας ”FHL Mermeren Combinat AD” στην Ελληνική Αγορά Αναδυόμενων Κεφαλαιαγορών (Ε.ΑΓ.Α.Κ.) ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η συγκεκριμένη εταιρία είναι θυγατρική της ”Mάρμαρα Κυριακίδης” και εδρεύει στη FYROM και, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η έγκριση που δόθηκε σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας της Ε.ΑΓ.Α.Κ. Η Ε.ΑΓ.Α.Κ είναι μια νέα αγορά του Χ.Α. που δημιουργήθηκε με τον νόμο 2533/97 και απευθύνεται σε εταιρίες που έχουν την έδρα τους και δραστηριοποιούνται σε αναδυόμενες αγορές.

Τα ΕΛ.ΠΙΣ. είναι διαπραγματεύσιμες αξίες που αντιπροσωπεύουν μετοχές που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπές εταιρίες.

Επίσης, η Κεφαλαιαγορά αποφάσισε την επιβολή προστίμου ύψους 8.000 ευρώ στην εταιρία ”AΣΤΡΑ ΑΕΕΧ” διότι η ονομαστική αξία αναφοράς των μετοχών επί των οποίων είχε συνάψει σύμβαση πώλησης με σύμφωνο επαναγοράς υπερέβη το 50% των τοποθετήσεων της εταιρίας επί των μετοχών αυτών.

Αποφάσισε, επίσης την απαγόρευση λειτουργίας των ΑΕΛΔΕ ”HOLD&BUY” και ”ΤRΙΑS FINANCE” που εδρεύουν στην Αθήνα, επειδή μετά από έλεγχο διαπιστώθηκαν παραβάσεις που έθεταν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της αγοράς, καθώς επίσης και την άρση της προσωρινής αναστολής λειτουργίας της ΑΕΛΔΕ ”ΑΛΦΑ ΩΜΕΓΑ” και την επιβολή προστίμου ύψους 14.000 ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία των ΑΕΛΔΕ.

Αποφασίσθηκε επίσης η επιβολή προστίμου ύψους 24.000 ευρώ στην εταιρία ”ΜΑRKET” Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. και 12.000 ευρώ στην εταιρία ”ΜERIT” Α.Χ.Ε για παραβάσεις της απόφασης 2/213 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που αφορούν τις συναλλαγές με πίστωση (margin account).

Τέλος, αποφασίστηκε το πρόγραμμα και το περιεχόμενο εκπαιδευτικού σεμιναρίου για τα πρόσωπα που ασχολούνται με τη διάθεση μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και ο διορισμός χρηματιστηριακών εκπροσώπων στις εταιρίες ”ΑΤΛΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ” και ”ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v