Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρομέδα: Επιφυλακτική για μετοχές το α΄ εξάμηνο

Επιφυλακτική απέναντι στις προοπτικές των μετοχικών αγορών το α΄ εξάμηνο του 2009 λόγω επιδείνωσης των μακροοικονομικών στοιχείων και των εταιρικών νέων εμφανίζεται η διαχειριστική ομάδα της Alpha Trust Ανδρομέδα.

Ανδρομέδα: Επιφυλακτική για μετοχές το α΄ εξάμηνο
Επιφυλακτική απέναντι στις προοπτικές των μετοχικών αγορών το α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης λόγω επιδείνωσης των μακροοικονομικών στοιχείων και των εταιρικών νέων εμφανίζεται η διαχειριστική ομάδα της Alpha Trust Ανδρομέδα, η οποία πάντως σημειώνει ότι αναμένει σταδιακή ενίσχυση της διάθεσης ανάληψης κινδύνου.

Ειδικότερα, στην έκθεση του διοικητικού συμβουλίου που συνοδεύει την οικονομική κατάσταση της χρήσης 2008 αναφέρεται ότι λόγω της συγχρονισμένης ύφεσης στην οποία περιδινίζονται οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου αναμένεται τα μάκρο και μίκρο νέα κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου να επιβεβαιώνουν την επιδείνωση των συνθηκών.

Παράλληλα, όμως, η διαχειριστική ομάδα της Ανδρομέδα εκτιμά ότι οι κυβερνήσεις και οι εποπτικές αρχές θα συνεχίσουν με αποφασιστικότητα την εφαρμογή των μέτρων ενίσχυσης των τραπεζικών οργανισμών προκειμένου να ανακτήσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια αλλά και τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας μέσω επεκτατικών νομισματικών και δημοσιονομικών πολιτικών.

Σημειώνει δε ότι με την απόδοση στη λήξη των 10ετών ομολόγων στις ΗΠΑ και στην ευρωζώνη σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, αναμένει την επάνοδο του ενδιαφέροντος για περισσότερο εκτεθειμένες σε κίνδυνο αξίες, όπως οι μετοχές, ως αποτέλεσμα και των ιστορικά ελκυστικών αποτιμήσεων που έχουν διαμορφωθεί.

Το χαρτοφυλάκιο της Ανδρομέδα, σε τρέχουσες τιμές, περιλαμβανομένων και των ιδίων μετοχών, ήταν επενδεδυμένο κατά περίπου 45% σε μετοχές, κατά 24,05% σε ομόλογα, κατά 18,59% σε διαθέσιμα και κατά 12,36% σε funds εξωτερικού.

Οι δέκα μεγαλύτερες μετοχικές θέσεις της ήταν στις εταιρίες: PAULSON ADVANTAGE PLUS LTD, S&B, ΤΙΤΑΝ, PAULSON ENHANCED LTD, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, INFORM LYKOS, COCA COLA, FRIGOGLASS, RECONSTRUCTION CAPITAL και REDS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v