Εμπορική: Κρίσιμες οι 1.460 μονάδες για τον ΓΔ

Καθοριστικές οι επόμενες συνεδριάσεις για τον ΓΔ καθώς ενδεχόμενη υποχώρηση χαμηλότερα των 1460μ σχεδόν θα εκμηδενίσει τις προσδοκίες ουσιαστικής αντίδρασης, σημειώνει η Εμπορική στην εβδομαδιαία τεχνική της ανάλυση.

Εμπορική: Κρίσιμες οι 1.460 μονάδες για τον ΓΔ
Καθοριστικές οι επόμενες συνεδριάσεις καθώς ενδεχόμενη υποχώρηση του Γενικού Δείκτη χαμηλότερα των 1460μ (ιδιαίτερα αν συνδυασθεί με αύξηση των συναλλαγών), σχεδόν θα εκμηδενίσει τις προσδοκίες ουσιαστικής ανοδικής αντίδρασης στο άμεσο μέλλον και θα επιβαρύνει αισθητά την τεχνική εικόνα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, σημειώνει η Εμπορική στην εβδομαδιαία τεχνική της ανάλυση.  

Όπως αναφέρει η τράπεζα, η επόμενη ισχυρή ζώνη στήριξης διαμορφώνεται στις 1.300 – 1.270μ.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει, η βραχυχρόνια τάση παραμένει πτωτική και σημειώθηκε νέα χαμηλότερη τιμή έτους στις 1.459μ (τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γραφόταν το κείμενο), στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Η αγορά συνεχίζει να εμφανίζεται εξαιρετικά αδύναμη να αντιδράσει ή έστω να εμφανίσει τάσεις σταθεροποίησης. 

Τώρα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη συμπεριφορά του δείκτη στη φάση προσέγγισης των χαμηλών του 2003 (1462μ) και στην εξέλιξη του όγκου των συναλλαγών. Αν δεν αντιδράσει από τη ζώνη στήριξης των 1.530 – 1.460μ, τότε δεν μπορεί να αποκλεισθεί επιτάχυνση της πτωτικής τάσης προς την επόμενη ισχυρή ζώνης στήριξης των 1.300μ – 1.270μ.

Αν η υποχώρηση συνοδευτεί από αυξημένες συναλλαγές, τότε θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δύσκολα θα σταματήσει η πτωτική ορμή της αγοράς. Αντίθετα, αν η υποχώρηση συνοδευτεί από
σημαντική μείωση των συναλλαγών και ο ΓΔ δεν παραμείνει περισσότερο από 2 – 3 συνεδριάσεις χαμηλότερα των 1.460μ, τότε πιθανότατα θα έχει ολοκληρωθεί η φάση «ξεπουλήματος» των μετοχών (ιδιαίτερα των τραπεζικών που εμφανίζουν σημαντική αδυναμία). 

Αν τελικά κατορθώσει να αντιδράσει ο ΓΔ, αρχικά η Εμπορική υπογραμμίζει πως θα περιμένει να ξεπεράσει τις 1.500μ και στη συνέχεια τις 1.540μ, ώστε να θεωρήσει ότι απομακρύνθηκε – έστω και προσωρινά – ο κίνδυνος νέου πτωτικού κύματος. Κατόπιν, το ενδιαφέρον θα εστιασθεί στην ισχυρή αντίσταση των 1.620μ, όπου θα κριθεί και πάλι η τάση τιμών και η οποία θεωρείται – με τις τρέχουσες ενδείξεις – η «οροφή» του ΓΔ σε ενδεχόμενη βραχυχρόνια ανοδική αντίδραση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v