ΤΕΝΕΡΓ: "Βάρος" οι καθυστερήσεις λέει η Marfin

Καθυστέρηση τουλάχιστον έξι μηνών προανήγγειλε η διοίκηση της Τέρνα Energy στην εγκατάσταση των 450 MW που είχε προγραμματιστεί έως το τέλος του 2009, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια του χθεσινού conference call.

ΤΕΝΕΡΓ: Βάρος οι καθυστερήσεις λέει η Marfin
Καθυστέρηση τουλάχιστον έξι μηνών προανήγγειλε η διοίκηση της Τέρνα Energy στην εγκατάσταση των 450 MW που είχε προγραμματιστεί έως το τέλος του 2009, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια του χθεσινού conference call που ακολούθησε την ανακοίνωση μεγεθών της εταιρίας.

Σύμφωνα με το πρωινό report της Marfin Analysis, η Τέρνα Energy αναμένει να λάβει άδειες εγκατάστασης για 40 MW τον επόμενο μήνα - αριθμός που θα αυξηθεί έως τα 300 MW έως το τέλος του έτους. Η εταιρία έχει εξασφαλίσει αεροτουρμπίνες για περισσότερα από 200 MW, ενώ δεν έχει εγκαταστήσει νέα αιολικά πάρκα κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2008, έχοντας άλλα 20 MW υπό κατασκευή.

Όσον αφορά στον κατασκευαστικό κλάδο, η διοίκηση ανέφερε πως μπορούν να αναμένονται πωλήσεις 40 εκατ. ευρώ για το 2009, ενώ η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει πως το αντίστοιχο μέγεθος για το 2008 ήταν 48,8 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, η εγκατεστημένη ισχύς της εταιρίας έως το τέλος του 2009 θα πρέπει να υπολογίζεται τουλάχιστον σε 177 MW, σημειώνει η Marfin Analysis. Δεδομένων των τρεχουσών περιστάσεων και της αβεβαιότητας σχετικά με τις χορηγήσεις των αδειών, η χρηματιστηριακή σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στις ανανεώσιμες πηγές συνιστά να το κάνουν μέσω της ΓΕΚ-Τέρνα παρά μέσω της Energy. 
     
   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v