Aegean: Κάμψη καθαρών κερδών βλέπουν οι αναλυτές

Λιγότερα καθαρά κέρδη αλλά αυξημένες πωλήσεις και λειτουργικές επιδόσεις αναμένουν οι αναλυτές ότι θα εμφανίσει η Aegean, που ανακοινώνει τα αποτελέσματά της για το 2008 σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Aegean: Κάμψη καθαρών κερδών βλέπουν οι αναλυτές
Λιγότερα καθαρά κέρδη αλλά αυξημένες πωλήσεις και λειτουργικές επιδόσεις αναμένουν οι αναλυτές ότι θα εμφανίσει η Aegean, που ανακοινώνει τα αποτελέσματά της για το 2008 σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς.  

Κάμψη κερδών μετά από φόρους κατά 31% έως τα 24,7 εκατ. ευρώ εκτιμά η EFG Eurobank Securities ότι θα εμφανίσει η Aegean στο 2008, ενώ τα έσοδα αναμένονται αυξημένα κατά 26,3% έως τα 610 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA, συμπεριλαμβανομένων των ενοικιάσεων (EBITDAR), εκτιμώνται αυξημένα σε ποσοστό 12,7% έως τα 93,6 εκατ. ευρώ.

Κατά τη χρηματιστηριακή, η κερδοφορία της εταιρίας επηρεάστηκε από το υψηλό κόστος καυσίμων, από τα κόστη συντήρησης και από συναλλαγματικές απώλειες.

Από την πλευρά της, η HSBC υπολογίζει κάμψη των καθαρών κερδών κατά 24% έως τα 27,2 εκατ. ευρώ από 35,8 εκατ. ευρώ το 2007, αυξημένα σε ποσοστό 17%, EBITDAR έως τα 97,7 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 24% αυξημένες έως τα 599,4 εκατ. ευρώ.

Για το λιγότερο σημαντικό τέταρτο τρίμηνο η χρηματιστηριακή προβλέπει καθαρά κέρδη 0,7 εκατ. ευρώ έναντι 2,4 εκατ. ευρώ προηγουμένως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v