Frigoglass: Τι εκτιμά η Εθνική-Π&Κ για το 2008

Πτώση της τάξης του 59% εκτιμά η Εθνική - Π&Κ ότι θα εμφανίζουν τα καθαρά κέρδη της Frigoglass στο σύνολο της χρήσης 2008 και θα διαμορφωθούν στα 19 εκατ. ευρώ.

Frigoglass: Τι εκτιμά η Εθνική-Π&Κ για το 2008
Πτώση της τάξης του 59% εκτιμά η Εθνική - Π&Κ ότι θα εμφανίζουν τα καθαρά κέρδη της Frigoglass στο σύνολο της χρήσης 2008 και θα διαμορφωθούν στα 19 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των υψηλότερων χρηματοοικονομικών δαπανών και του κόστους αναδιάρθρωσης, το οποίο υπολογίζεται στα 20 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή αναμένει επίσης άνοδο των πωλήσεων κατά 8,1% στα 490 εκατ. ευρώ και υποχώρηση των EBITDA κατά 6,7% στα 85 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Εθνική - Π&Κ, η οποία διατηρεί τη σύσταση "outperform" και την τιμή-στόχο των 6 ευρώ ανά μετοχή, η μείωση των πωλήσεων της Frigoglass δεν θα είναι τόσο σημαντική όσο υποδηλώνει η αγορά, ενώ οι προσπάθειες για μείωση του κόστους και οι χαμηλότερες τιμές των εμπορευμάτων θα ενισχύσουν τα περιθώρια το 2009.

Επιπλέον, η Frigoglass αναμένεται να συνεχίσει την επέκτασή της σε αγορές όπως η Ασία, η Αφρική και η Μέση Ανατολή.

Όπως επισημαίνει, η μετοχή της εταιρίας είναι διαπραγματεύσιμη με ελκυστικό EV/EBITDA που διαμορφώνεται στο 4,5 για το 2008.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα της Frigoglass για τη χρήση του 2008 θα ανακοινωθούν στις 19 Μαρτίου, στις 9:00 το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v