Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DB: Αναθεώρηση σύστασης-τιμών για τράπεζες

Σε περικοπή των τιμών-στόχων για Eurobank, Marfin, Εθνική, Alpha προχώρησε η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 15 Απριλίου, ενώ παράλληλα υποβάθμισε τις συστάσεις των Eurobank και Marfin.

DB: Αναθεώρηση σύστασης-τιμών για τράπεζες
Σε περικοπή των τιμών-στόχων για τη Eurobank, την MPB, την Εθνική και την Alpha Bank προχώρησε η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 15 Απριλίου, ενώ παράλληλα υποβάθμισε τις συστάσεις της Eurobank και της MPB.

Στην ίδια έκθεση αναβαθμίζονται η τιμή-στόχος και η σύσταση για την Τράπεζα Κύπρου. 

Αναλυτικότερα η Deutsche Bank υποβάθμισε τη σύσταση της EFG Eurobank σε "sell" από "hold " και μείωσε την τιμή-στόχο στα 4,4 ευρώ από 5,3 ευρώ, ενώ αναβάθμισε τη σύσταση της Τράπεζας Κύπρου σε "hold" από "sell" και αύξησε την τιμή-στόχο στα 2,6 ευρώ από 2,4 ευρώ.

Yποβάθμισε επίσης τη σύσταση για τη Μarfin Ρopular Bank σε "hold" από "buy" και μείωσε την τιμή-στόχο στο 1,9 ευρώ από 2,4 ευρώ, ενώ μείωσε και την τιμή-στόχο της Εθνικής Τράπεζας στα 12,4 ευρώ από 13,8 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση "hold".

Μείωσε επίσης την τιμή-στόχο της Alpha Bank στα 7,7 ευρώ από 8,1 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση "buy".

Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι διατηρεί την επιφυλακτική του στάση για τις ελληνικές και τις κυπριακές τράπεζες καθώς, παρά το αποτέλεσμα της πρόσφατης συνάντησης του G20, η ανατολική Ευρώπη παραμένει η περιοχή για την οποία υπάρχει η μεγαλύτερη ανησυχία.

Σημειώνει παράλληλα ότι τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου δεν αντικατόπτρισαν τα "φτωχά" μακροοικονομικά θεμελιώδη στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην κεντρική - ανατολική Ευρώπη, θεωρώντας ως εκ τούτου ότι "τα χειρότερα είναι μπροστά μας". Η μειωμένη πιστωτική επέκταση, οι αυστηροί κανονισμοί για τον δανεισμό, η πίεση των spreads και το πολύ δυσκολότερο περιβάλλον όσον αφορά στην πιστωτική ποιότητα αυξάνουν το κόστος του ρίσκου.

Ο οίκος επισημαίνει πως η Alpha Bank παραμένει κορυφαία επιλογή του και στηρίζει τη θέση αυτή στην περιορισμένη έναντι των ανταγωνιστών, στην έκθεση στη ΝΑ. Ευρώπη, στα λιγότερα μη ασφαλή δάνεια, στην ελκυστική αποτίμηση και στην υποαπόδοση έναντι των ελληνικών τραπεζών.   

Αντίθετα, η λιγότερο προτιμητέα μετοχή για την Deutsche Bank είναι αυτή της EFG Eurobank. Ο οίκος στηρίζει τον χαρακτηρισμό αυτόν στο ότι η Eurobank έχει την υψηλότερη έκθεση στη ΝΑ. Ευρώπη, στην επιθετική δανειακή επέκταση των τελευταίων δύο ετών που στο μέλλον μπορεί να σημαίνει προβλήματα, στην ποιότητα του ενεργητικού, αλλά και στο ότι η τράπεζα είναι και στην Ελλάδα η περισσότερο εκτεθιμένη σε μη ασφαλή δάνεια.     

Σε ό,τι αφορά την Εθνική, ο οίκος τη χαρακτηρίζει την πιο ισχυρή τράπεζα στην Ελλάδα και θεωρεί πως έχει το περισσότερο αμυντικό προφίλ από άποψη θεμελιωδών μεγεθών, λόγω εξέχουσας κεφαλαιακής θέσης και ρευστότητας σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Κι αυτό γιατί η Deutsche Bank δείχνει την προτίμησή της στην Τουρκία έναντι της ΝΑ. Ευρώπης όπως επίσης και γιατί υπάρχει υψηλό περιθώριο προ προβλέψεων.    

Οι αλλαγές στις συστάσεις για τη Marfin και την Τράπεζα Κύπρου προέρχονται κυρίως από τις αποτιμήσεις τους, επισημαίνεται στην έκθεση, και η αλλαγή δεν σημαίνει ότι τα επιχειρήματα που προβλήθηκαν κατά την έναρξη κάλυψής τους δεν εξακολουθούν να ισχύουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v