Εμπορική: Κρίσιμες οι 1.945 μονάδες για τον ΓΔ

Στη περιοχή των 1.945μ θα κριθεί – πιθανότατα – αν θα υπάρξει μεταστροφή της βραχυχρόνιας τάσης και σημαντική διόρθωση τιμών ή αντίθετα αν θα σημειωθεί επιτάχυνση της ανοδικής τάσης, σημειώνει η Εμπορική.

Εμπορική: Κρίσιμες οι 1.945 μονάδες για τον ΓΔ
Στη περιοχή των 1.945μ θα κριθεί – πιθανότατα – αν θα υπάρξει μεταστροφή της βραχυχρόνιας τάσης και θα πραγματοποιηθεί σημαντική διόρθωση των τιμών ή αντίθετα αν θα σημειωθεί επιτάχυνση της υπάρχουσας ανοδικής τάσης, σημειώνει η Εμπορική στην εβδομαδιαία τεχνική της ανάλυση.

Και στις δύο περιπτώσεις, προσθέτει, θα αυξηθεί σημαντικά η μεταβλητότητα του δείκτη. 

Όπως αναφέρει η τράπεζα, το διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη ανάλυση δεν υπήρξε ουσιαστική αλλαγή της τεχνικής εικόνας του ΓΔ, ο οποίος το τελευταίο οκταήμερο παλινδρομεί γύρω από τις 1.928μ, δημιουργώντας μια μικρή συσσώρευση τιμών. Οριακά διασπάσθηκε η αντίσταση των 1.945μ αλλά την αμέσως επόμενη συνεδρίαση ο ΓΔ υποχώρησε προς την βραχυχρόνια στήριξη των 1.875μ. 

Η Εμπορική αναφέρει ότι η περιοχή αντίστασης γύρω από τις 1.945μ είναι αρκετά ισχυρή και αποτελεί σημείο «κλειδί» για την πορεία του ΓΔ τις προσεχείς εβδομάδες. 

Σε περίπτωση ανοδικής υπέρβασης των 1.945μ (ή αν θέλετε, της πρόσφατης κορυφής των 1.973μ) με αυξημένους όγκους συναλλαγών, τότε αναμένεται αυτοτροφοδότηση και επιτάχυνση της ισχύουσας ανοδικής τάσης, με πρώτο στόχο την αντίσταση των 2.065μ (ασθενής). Οι επόμενες αντιστάσεις στις 2.190μ (ισχυρή) και 2.303μ (υψηλότερη τιμή τελευταίου πενταμήνου). 

Στη περίπτωση που διασπασθεί καθοδικά η στήριξη των 1.875μ (αποτελεί το πιθανότερο σενάριο με τις τρέχουσες τεχνικές ενδείξεις), ο ΓΔ θα κατευθυνθεί αρχικά προς τις 1.845μ (τα όρια της ανοδικής trendline που αποτελούν την επόμενη στήριξη). Μάλλον όμως θα την διασπάσει καθοδικά και θα κατευθυνθεί προς τις 1.810,78μ, όπου έχει σχηματισθεί πρόσφατα ένα μικρό χάσμα τιμών.

Οι επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται στις 1.785μ και 1.715μ (όπου προσδιορίζεται ποσοστό διόρθωσης 50% της συνολικής ανόδου του τελευταίου διμήνου).

Η τράπεζα υπενθυμίζει ότι το ποσοστό διόρθωσης 66% (ποσοστό που στατιστικά αποτελεί το μέγιστο δυνατό, αν θεωρηθεί ότι δεν θα ξαναπροσεγγισθούν τα χαμηλά έτους), προσδιορίζεται στις 1.620μ. 

Τεχνικοί δείκτες : ο Macd διατηρεί το σήμα εισόδου αλλά δεν κινείται πλέον ανοδικά και αν διατηρηθεί στη ίδια κατεύθυνση για μερικές μέρες ακόμη, θα δώσει σήμα εξόδου. Ο Momentum (12 ημερών) παραμένει σε θετική ζώνη τιμών αλλά κινείται σε υψηλά επίπεδα τιμών, που δικαιολογούνται μόνο σε περιόδους bull market. Ο RSI (14 ημερών) διατηρεί την ανοδική του πορεία, αλλά βραχυπρόθεσμα βρίσκεται οριακά χαμηλότερα της ζώνης υπερτιμημένων τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v