Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνική Τράπεζα: Προειδοποίηση για το Q1

Για μείωση των λειτουργικών κερδών προ προβλέψεων το α’ τρίμηνο προειδοποίησε η Ελληνική Τράπεζα, ενώ οι προβλέψεις για μη εξυπηρετούμενα δάνεια αναμένεται να αυξηθούν σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Ελληνική Τράπεζα: Προειδοποίηση για το Q1
Για μείωση των λειτουργικών κερδών προ προβλέψεων το α’ τρίμηνο προειδοποίησε η Ελληνική Τράπεζα, ενώ οι προβλέψεις για μη εξυπηρετούμενα δάνεια αναμένεται να αυξηθούν σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, λόγω των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν αλλά και της αυστηρής πολιτικής που ακολουθεί ο όμιλος για το θέμα.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική-Π&Κ, η Ελληνική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει ζημιές για το α’ τρίμηνο και, δεδομένης της αρνητικής επίπτωσης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, τα ενοποιημένα αποτελέσματα του ομίλου για την χρήση 2009 αναμένεται να επηρεαστούν αρνητικά.

Συνεπώς, οι στρατηγικοί στόχοι του ομίλου για την χρήση 2009 είναι η διασφάλιση της ρευστότητας, η διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας του δανειακού χαρτοφυλακίου και της κεφαλαιακής επάρκειας, καθώς και η προσεκτική και ορθολογική ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v