Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΜΠ: Η μεταβλητότητα θα παραμείνει αυξημένη

Ο δείκτης σημείωσε νέα υψηλότερη τιμή έτους αναφέρει η Εμπορική, σημειώνοντας ότι διατηρεί την επιφυλακτική στάση της, που θα αναθεωρήσει μόνον αν τα νέα υψηλά συνδυασθούν με σημαντικά αυξημένους όγκους συναλλαγών.

ΕΜΠ: Η μεταβλητότητα θα παραμείνει αυξημένη
Ο δείκτης σημείωσε νέα υψηλότερη τιμή έτους, αγνοώντας «προκλητικά» τις υπερτιμημένες τιμές των τεχνικών δεικτών, αναφέρει στην τεχνική της ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη η Εμπορική, σημειώνοντας ότι διατηρεί την επιφυλακτική στάση της, την οποία θα αναθεωρήσει μόνον αν τα νέα υψηλά συνδυασθούν με σημαντικά αυξημένους όγκους συναλλαγών.

Μεταξύ άλλων στην τεχνική ανάλυση αναφέρεται ότι αν ο Γενικός Δείκτης ξεπεράσει την περιοχή των 1.975 μονάδων με παράλληλη αύξηση του όγκου των συναλλαγών, τότε θα πρέπει να αναθεωρηθεί η στάση της Εμπορικής προς το θετικότερο, αναμένοντας σημαντική επιτάχυνση της ανοδικής τάσης με επόμενο στόχο τις 2.065 μονάδες. Οι επόμενες αξιόλογες αντιστάσεις εντοπίζονται στις 2.210 και 2.300 μονάδες.

Αν η υπέρβαση των 1.975 μονάδων είναι οριακή (δηλαδή ξεπερασθεί για μία – δύο συνεδριάσεις) και πραγματοποιηθεί με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί κορύφωση του Γενικού Δείκτη λίγο χαμηλότερα των 2000 μονάδων. Τότε μάλλον θα δημιουργηθεί σχηματισμός τριπλής κορυφής, ο οποίος βέβαια για να επιβεβαιωθεί θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να διασπασθεί καθοδικά η στήριξη των 1.875 μονάδων, με μικρή αύξηση των συναλλαγών. Σε αυτή την περίπτωση ο ελάχιστος πτωτικός στόχος προσδιορίζεται στις 1.780 μονάδες ενώ η σημαντικότερη στήριξη βρίσκεται στις 1.710 μονάδες. Η πλησιέστερη στήριξη από τα τρέχοντα επίπεδα εντοπίζεται στις 1.935 μονάδες.

* Η τεχνική ανάλυση της Εμπορικής δημοσιεύεται στην δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v