Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χ.Α.: Οι μετοχές που ”περνούν” σε 3ωρο καθεστώς

Έντεκα μετοχές αναμένεται, σύμφωνα με τα μέσα spreads εξαμήνου, να περάσουν σε καθεστώς πεντάωρης διαπραγμάτευσης, από αυτό στο οποίο βρίσκονται σήμερα (δηλαδή την τρίωρη). Ποιες μετοχές περνούν σε καθεστώς τρίωρης διαπραγμάτευσης.

Χ.Α.: Οι μετοχές που ”περνούν” σε 3ωρο καθεστώς
Έντεκα μετοχές αναμένεται, σύμφωνα με τα μέσα spreads εξαμήνου, να περάσουν σε καθεστώς πεντάωρης διαπραγμάτευσης, από αυτό στο οποίο βρίσκονται σήμερα (δηλαδή την τρίωρη).

Οι εταιρίες αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι εξής: Δίας ΑΕΕΧ, Ελαϊς, Atlantic Σούπερ Μαρκετ, Micromedia Britannia, Ναυτεμπορική, Εμπορική Επενδυτική, Ακρίτας, Τιτάν (προνομιο), ΑΒ Βασιλόπουλος, ΕΛΒΕ, και Μαθιός Πυρίμαχα.

Αντίθετα, spread μεγαλύτερο του 2,09% παρουσίασαν δέκα μετοχές της πεντάωρης συνεχούς διαπραγμάτευσης, ήτοι οι Medicon, Interfish, Alfa Alfa Energy, Βαρβαρέσος, Δρομέας, Δούρος, Κλωστήρια Ναυπάκτου, ΕΤΕΜ, Optima, Euroline.

Αυτό σημαίνει πως οι εν λόγω τίτλοι θα μεταφερθούν σε καθεστώς τρίωρης συνεχούς διαπραγμάτευσης, εκτός και εάν προσλάβουν ειδικό διαπραγματευτή.

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η διοίκηση του Χ.Α. αναμένεται να εγκρίνει τα τελικά στοιχεία και οι αναθεωρημένες κατηγορίες διαπραγμάτευσης θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της 13ης Απριλίου.

Σήμερα το Χ.Α. έδωσε στη δημοσιότητα το μέσο άνοιγμα τιμών αγοράς και πώλησης (spread) για τις μετοχές που βρίσκονται σε καθεστώς συνεχούς διαπραγμάτευσης, για την περίοδο 1/10-31/03/2004.

Σημειώνεται πως 84 μετοχές βρίσκονται σε καθεστώς τρίωρης διαπραγμάτευσης (από 11 π.μ. έως 11:30 π.μ. και από 1:30 μ.μ. έως 4 μ.μ.) με βάση το μέσο ημερήσιο εύρος τιμών αξίας ανά συνεδρίαση (spread συνεδρίασης), μετά την πρώτη αναθεώρηση που ίσχυσε στις 2 Ιουνίου 2003.

* Η λίστα του Χ.Α. με τα spreads Μαρτίου των εισηγμένων δημοσιεύεται στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v