Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: 8 αλλαγές στο Γενικό Δείκτη

Η Επιτροπή Δεικτών στη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως αυτές προκύπτουν κατ’ εφαρμογή των ”Βασικών κανόνων διαχείρισης και λειτουργίας των Δεικτών”. Στο Γενικό Δείκτη σημειώνονται 8 αλλαγές. Δείτε το σχετικό αρχείο.

ΧΑ: 8 αλλαγές στο Γενικό Δείκτη
Η Επιτροπή Δεικτών στη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως αυτές προκύπτουν κατ’ εφαρμογή των ”Βασικών κανόνων διαχείρισης και λειτουργίας των Δεικτών”.

Υπενθυμίζεται ότι για τους γενικούς δείκτες η κατάταξη προκύπτει από τον αριθμητικό μέσο της σειράς διαβάθμισης κάθε μετοχής της ιστορικής αξίας συναλλαγών άνευ πακέτων του εξαμήνου 1/10 – 31/3 και της μέσης χρηματιστηριακής αξίας την ίδια περίοδο.

Οι αλλαγές θα ισχύουν αμέσως μετά το κλείσιμο των εργασιών της συνεδρίασης της 7ης Μαΐου 2004, δηλαδή τη 10η Μαΐου 2004.

Ειδικότερα, στο Γενικό Δείκτη εισέρχονται οι μετοχές ΟΛΠ, Κορασίδης, Αβαξ, Βασιλόπουλος, Φοίνιξ, Νίκας, Μπενρουμπή, ΕΛΕΧΑ.

Εξάλλου, διαγράφονται οι μετοχές ΕΛΒΑΛ, Στρίντζης, Ερμής, Τηλέτυπος, LogicDis, Θεμελιοδομή, Crown Hellas, ΟΛΘ.

Επίσης, στο δείκτη της Παράλληλης Αγοράς, εισέρχονται σύνολο 11 εταιρίες, οι Ναυτεμπορική, Νεοχημική, Ipirotiki, Μαθιός Πυρίμαχα, Εμφασις, ΕΛΒΕ, Centric Πολυμέσα, Vivere, Περσεύς, Εβροφάρμα και Flexopack.

Aπό τον ίδιο δείκτη διαγράφονται επίσης 11, οι Q&R, Informer, Πλαστικά Κρήτης, Αττικές Εκδόσεις, Αφοί Κορδέλλου, Ιμάκο, Mevaco, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Kego, Γένερ και Κρέκα.

Από το Δείκτη Τραπεζών διαγράφεται η Τράπεζα Κύπρου, στο Δείκτη Τηλεπικοινωνιών εισάγεται η FORTHnet, ενώ στο Δείκτη Τροφίμων εισάγονται η Ελαϊς και Κατσέλη και διαγράφεται η Κρέτα Φάρμ.

Ακόμα, στο Δείκτη Κατασκευών εισάγεται η Μοχλός και διαγράφονται η Θεμελιοδομή και Εμπεδος, ενώ στο Δείκτη Συμμετοχών διαγράφονται, η Κλωνατέξ, η Σάνυο και η Αxon.

Tέλος, στο Δείκτη Υψηλής Κυκλοφοριακής Ταχύτητας εισάγονται οι εξής 10 μετοχές: Mαθιός Πυρίμαχα, Centric Πολυμέσα, Ναυτεμπορική, Γρηγόρης, Δομική Κρήτης, Veterin, ΕΛΒΕ, Ipirotiki, Εμφασις και Flexopack.

Στον ίδιο δείκτη διαγράφονται επίσης 10 μετοχές, οι εξής: Κλωστήρια Ναούσης, Μοχλός, Βάρδας, Σαραντής Γλυκά Χίου, Ιμάκο, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Μηχανολογιστική, Fashion Box, Στέλιος Κανάκης και Εικόνα Ηχος.

Επίσης, αλλαγές επήλθαν και στους Δείκτες Χονδρικού Εμπορίου, Πληροφορικής, Ορυκτών και Τσιμέντων, Λιανικού Εμπορίου, Κλωστοϋφαντουργίας, Επενδύσεων, Εκδόσεων - Εκτυπώσεων, Είδη Πληροφορικής, Βασικά Μέταλλα, Ασφαλειών και στο Δείκτη Βιομηχανίας.

* Δείτε όλες τις αλλαγές στη πλήρη λίστα που δημοσιεύεται στη δεξιά στήληΣυνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v