Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M. Lynch: Στις λιγότερο προτιμώμενες η Alpha

Στη λίστα με τις λιγότερο προτιμώμενες μετοχές τοποθετεί τον τίτλο της Alpha Bank η Merrill Lynch σε σημερινή (23/6) έκθεσή της όπου τονίζει ότι ο τίτλος της Εθνικής παραμένει στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές της.

M. Lynch: Στις λιγότερο προτιμώμενες η Alpha
Στη λίστα με τις λιγότερο προτιμώμενες μετοχές τοποθετεί τον τίτλο της Alpha Bank η Merrill Lynch σε σημερινή (23/6) έκθεσή της όπου τονίζει ότι ο τίτλος της Εθνικής παραμένει στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές της.

Ειδικότερα για την Εθνική, ο οίκος σημειώνει ότι μετά την αύξηση κεφαλαίου, η Εθνική θα είναι μια από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες τράπεζες στην Ευρώπη, με δείκτη βασικής κεφαλαιακής επάρκειας 9,5%.

Παράλληλα, τονίζει, η ΕΤΕ παραμένει μια από τις τράπεζες με την καλύτερη παραγωγή κεφαλαίων στην Ευρώπη, δεδομένου του "κερδοφόρου επιχειρηματικού της μείγματος". Η Merrill Lynch εκτιμά ότι η ΕΤΕ θα επωφεληθεί από την αδυναμία των ανταγωνιστών της και περιμένει ότι η τράπεζα θα κερδίσει μερίσια αγοράς και θα μπορεί να προχωρήσει σε "ελκυστικές" εξαγορές. Όπως αναφέρει, αναμένει ανάκαμψη της μετοχής, η οποία υποχώρησε κατά 9% μετά την ανακοίνωση της αύξησης κεφαλαίου. 

Για την Alpha Bank, η Merrill Lynch σημειώνει ότι η αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής ασκεί πιέσεις στις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες, και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της M. Lynch η Alpha Bank είναι η τράπεζα με το χαμηλότερο προβλεπόμενο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, στο 6,7% στα τέλη του 2009 (έναντι μέσου όρου του κλάδου στο 7,5-8%). 

Όπως αναφέρει, η αβεβαιότητα για πιθανή αύξηση κεφαλαίου θα επιβαρύνει τη μετοχή της Alpha Bank.   
  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v