Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιτυχής η ημερίδα του Παν. Πειραιώς για τη Κρίση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 17/6 η Ημερίδα του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής Πανεπιστημίου Πειραιώς με θέμα την εξέλιξη της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Επιτυχής η ημερίδα του Παν. Πειραιώς για τη Κρίση
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου, η Ημερίδα του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών & Αποφοίτων του Τμήματος Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής Πανεπιστημίου Πειραιώς με θέμα την εξέλιξη της χρηματοοικονομικής κρίσης και τις επιπτώσεις της.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τζερμιαδιανός Άγγελος και ο κ. Constantino Mousinho, CFO της Interamerican, ενώ τον συντονισμό της ανέλαβε ο Καθηγητής κ. Άγγελος Αντζουλάτος, καθηγητής του Τμήματος Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Οι παρουσιάσεις επικεντρώθηκαν στις επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης σε επίπεδο μακροοικονομικό, θεσμικό και σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης. Ειδικότερα, ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, Καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Οικονομικός Σύμβουλος της Eurobank EFG, στην ομιλία του με θέμα "Η Χρηματοοικονομική Κρίση και η Ελλάδα" ανέλυσε διεξοδικά την χρηματοοικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της τόσο στο διεθνές περιβάλλον όσο και στην ελληνική πραγματικότητα, παρουσιάζοντας και τις προβλέψεις του για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Νικόλαος Τραυλός, Πρύτανης του ALBA Graduate Business School & κάτοχος της Ακαδημαϊκής Έδρας στη Χρηματοικονομική "Καίτη Κυριακοπούλου", στην ομιλία του με θέμα "Η Πρόσφατη Χρηματοπιστωτική Κρίση και Συνέπειες στο χώρο της Εταιρικής Διακυβέρνησης", επικεντρώθηκε στην ανάλυση των επιπτώσεων που θα επιφέρει η χρηματοοικονομική κρίση στα θέματα της εταιρικής διακυβέρνησης.

Ο κ. Χρήστος Γκόρτσος, Αναπληρωτής Καθηγητής και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), στην ομιλία του με θέμα "Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Ρυθμιστικές Πρωτοβουλίες για την Αντιμετώπιση της Τρέχουσας Χρηματοπιστωτικής Κρίσης", ανέλυσε τις αλλαγές που προβλέπεται να επέλθουν στο διεθνές θεσμικό πλαίσιο, ιδίως στο ευρωπαϊκό, εκτιμώντας και πως θα επηρεάσουν αυτές την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Την ημερίδα υποστήριξε ως χορηγός η Interamerican, στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας που έχει με Πανεπιστήμια και επιστημονικούς φορείς σε χρηματοοικονομικά θέματα, καθώς επίσης η εφημερίδα Μέτοχος και η ιστοσελίδα euro2day ως χορηγοί επικοινωνίας.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Interamerican (Λεωφ. Συγγρού 124-126).

Ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών & Αποφοίτων του Τμήματος Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής Πανεπιστημίου Πειραιώς φιλοδοξεί να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στο μέλλον με τη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων και καλεί όλους τους αποφοίτους να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v