Autohellas: Προς διανομή δωρεάν μετοχών με split

Με split της μετοχής, μέσω μείωσης της ονομαστικής της αξίας, εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ πως θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα η διανομή δωρέαν μετοχών, την οποία καλούνται να αποφασίσουν οι μέτοχοι της Autohellas στη Γ.Σ. στις 27 Μαΐου 2004. Πώς σχολιάζει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ.

Autohellas: Προς διανομή δωρεάν μετοχών με split
Τη διανομή δωρεάν μετοχών θα αποφασίσουν μεταξύ άλλων οι μέτοχοι της Autohellas στην ετήσια γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου 2004.

Σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ η διανομή των δωρεάν μετοχών θα γίνει μάλλον με split μέσω μείωσης της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ χαρακτηρίζει την εν λόγω κίνηση θετική και επισημαίνει πως μάλλον θα οδηγήσει σε βελτίωση της ρευστότητας των μετοχών της Autohellas, η οποία στην παρούσα φάση βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα (ο ημερήσιος μέσος όρος μετοχών βρίσκεται στα 10,656 τεμάχια τους τελευταίους τρεις μήνες).

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως διατηρεί τη σύσταση ”overweight”, ενώ εκτιμά πως η μετοχή της Autohellas διαπραγματεύεται ”ελκυστικά” 10,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004, επισημαίνοντας επίσης και τη μερισματική της απόδοση που διαμορφώνεται στο 6,08%.

Υπενθυμίζεται ότι η Autohellas θα προτείνει στη γενική συνέλευση τη διανομή μερίσματος ύψους 0,40 ευρώ για τη χρήση του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v