Αutohellas:Τιμή στόχος τα 9 ευρώ-”buy” από Εγνατία

Με την τιμή στόχο των 9 ευρώ ανά μετοχή (περιθώριο ανόδου 26,4%) και την σύσταση ”buy” ξεκινά την κάλυψη για την Autohellas η Εγνατία ΑΧΕ, επισημαίνοντας τις προοπτικές ανόδου της εταιρίας, καθώς και την υψηλή μερισματική της απόδοση. Εκτιμήσεις για το 2004.

Αutohellas:Τιμή στόχος τα 9 ευρώ-”buy” από Εγνατία
Με την τιμή στόχο των 9 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση ”buy” ξεκινά την κάλυψη για την Autohellas η Εγνατία ΑΧΕ, επισημαίνοντας τις προοπτικές ανόδου της εταιρίας καθώς και την υψηλή μερισματική της απόδοση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση της χρηματιστηριακής (ημερομηνία 12/5/2004), η τιμή - στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου για την μετοχή της Autohellas της τάξεως του 26,4%, ενώ ο μέσος ετήσιος προβλεπόμενος ρυθμός αύξησης των κερδών ανά μετοχή για το διάστημα 2004-2006 ανέρχεται στο 8,6%.

Επίσης, οι αναλυτές της Εγνατίας ΑΧΕ αναμένουν την μερισματική απόδοση για το τρέχον έτος να διαμορφωθεί στο 5,9% ενώ αυτή του 2005 προβλέπεται στο 6,6%.

Αναφορικά με τα μεγέθη του 2004, η Εγνατία ΑΧΕ προβλέπει αύξηση της καθαρής κερδοφορίας κατά 3,6% έως τα 12,2 εκατ. ευρώ με τις πωλήσεις του ομίλου για το ίδιο έτος να εκτιμώνται βελτιωμένες κατά 11,1% στα 109,8 εκατ. ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση, αύξηση 11% έως τα 80,6 εκατ. ευρώ θα εμφανίσουν τα EBITDA της Autohellas.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει επίσης πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα επηρεάσουν θετικά τις πωλήσεις της εταιρίας τονίζοντας παράλληλα πως αυτή θα εμφανίσει θετικές ταμειακές ροές φέτος.

Ωστόσο, τονίζεται πως τα έξοδα του 2004 θα είναι αυξημένα πιέζοντας τα περιθώρια κερδών, ενώ επίσης μεγαλύτερα θα είναι τα λειτουργικά και τα χρηματοοικονομικά έξοδα επιδρώντας αρνητικά στα έσοδα από πωλήσεις του ίδιου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v