Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χ.Α.: Πράσινο φως σε 3 αυξήσεις κεφαλαίου από Δ.Σ.

Tα ενημερωτικά δελτία των εταιριών Hitech - SNT για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης και Εδραση και FG Europe λόγω έκδοσης ομολογιακών δανείων ενέκρινε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του το Δ.Σ. του Χ.Α.

Χ.Α.: Πράσινο φως σε 3 αυξήσεις κεφαλαίου από Δ.Σ.
Tα ενημερωτικά δελτία των εταιριών Hitech - SNT για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης και Έδραση και FG Europe λόγω έκδοσης ομολογιακών δανείων ενέκρινε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του το Δ.Σ. του Χ.Α.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του τα ενημερωτικά δελτία των κάτωθι εισηγμένων εταιριών:

* Συστήματα, Δίκτυα, Τηλεπικοινωνίες Υψηλής Τεχνολογίας Α.Ε. (Hitech -SNT A.E.) για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας SNT Τηλεπικοινωνίες & Τεχνολογίες Πληροφορικής Α.Ε.

* Εδραση - Χ. Ψαλλίδας Ανώνυμος Τεχνική, Τουριστική, Εμπορική & Βιομηχανική Εταιρία για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου διαπραγματεύσιμο στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

* F.G. Europe Α.Ε. για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου διαπραγματεύσιμο στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με τα ενημερωτικά δελτία που εγκρίθηκαν:

* H εταιρία Hitech - SNT A.E. προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 2.591.448 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας ευρώ 0,64, τις οποίες θα λάβουν οι μέτοχοι της απορροφώμενης SNT A.E. (1 παλαιά μετοχή θα ανταλλαγεί με 4,367611442 νέες μετοχές). Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρίας HITECH - SNT A.E. θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν (2.727.840 κοινές ονομαστικές μετοχές) με νέα ονομαστική αξία ευρώ 0,64.

* H εταιρία Εδραση - Χ. Ψαλλίδας ΑΤΕ προβαίνει στην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου εκδίδοντας 3.300 ομολογίες ονομαστικής αξίας 10.000 ευρώ έκαστη, διαπραγματεύσιμο στο Χ.Α., με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και με ιδιωτική τοποθέτηση. Η διάρκεια του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου είναι τετραετής.

* Η εταιρία F.G. Europe Α.Ε. προβαίνει στην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων, διαπραγματεύσιμο στο Χ.Α., ύψους 17.000.000 ευρώ. Η διάρκεια του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου είναι τριετής.

Επίσης, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση:

* Tην εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων 21.231.360 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Ερμής Επιχειρήσεις Ακινήτων Α.Ε. που προέκυψαν από μετατροπή ισάριθμων ανωνύμων.

* Tην εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 128.868 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Αγροτικός Οίκος Σπύρου ΑΕΒΕ που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και το προσωπικό της εισηγμένης και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών.

* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 7.100.000 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΑΞΕ που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών.

* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 5.347.840 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Μπαλλής Χημικά ΑΕΒΕ που προκύπτουν από τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,90 ευρώ σε 0,30 ευρώ (split).

Το Δ.Σ ενημερώθηκε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση για:

* Την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας Σύμβουλοι Υψηλής Τεχνολογίας Α.Ε. σε Συστήματα, Δίκτυα, Τηλεπικοινωνίες Υψηλής Τεχνολογίας Ανώνυμη Εταιρία, με διακριτικό τίτλο HITECH SNT A.E.

* Την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας Μπαλλής Χημικά ΑΕΒΕ από 0,73 ευρώ σε 0,90 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v