Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Καμπάνες" από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Σειρά προστίμων στην Σφακιανάκης, εισηγμένες με βάση τις ενδιάμεσες καταστάσεις εξαμήνου 2007 αλλά και στη χρηματιστηριακή "Βορείου Ελλάδος ΑΕΠΕΥ", επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Καμπάνες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή 531η/3.12.2009 συνεδρίασή του έλαβε τις εξής αποφάσεις:

• Επέβαλε στις κ.κ. Αικατερίνη και Μιράντα Σφακιανάκη πρόστιμο ύψους €15.000 σε καθεμία, διότι δεν ενημέρωσαν το επενδυτικό κοινό για τη συμφωνία συντονισμού κατά την άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου που κατείχαν στην εταιρία «ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ», καθώς και πρόστιμο ύψους € 10.000 στην εταιρία «ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ», συμφερόντων των κ.κ. Αικατερίνης και Μιράντας Σφακιανάκη, καθώς δεν ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό για την απόκτηση των μετοχών τους.

• Επέβαλε πρόστιμο ύψους € 3.000 σε κάθε μία από τις εταιρίες «ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΕ», ΔΟΥΡΟΣ ΑΕ», «FOLLI FOLLIE AE», «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΕ» και «ΠΡΑΞΙΤΕΛΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΑΕ» διότι στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις 1.1-30.6.2007 δεν παρέθεσαν τα οικονομικά στοιχεία του δεύτερου τριμήνου 2007.

• Επέβαλε πρόστιμο ύψους € 2.000 στην εταιρία «ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕΠΕΥ» διότι παρείχε πίστωση σε πελάτη καθ’ υπέρβαση των ορίων της σχετικής νομοθεσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v