Autohellas: Αναπροσαρμόζει την τιμή-στόχο η Π&Κ

Στα 4,5 ευρώ αναπροσαρμόζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Autohellas ύστερα από το split των μετοχών της εταιρίας, διατηρώντας τη σύσταση ”Overweight”, ενώ εκτιμά ότι η μετοχή διαπραγματεύεται ”ελκυστικά” 8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2004.

Autohellas: Αναπροσαρμόζει την τιμή-στόχο η Π&Κ
Στα 4,5 ευρώ αναπροσαρμόζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Autohellas ύστερα από το split των μετοχών της εταιρίας, διατηρώντας τη σύσταση ”Overweight” όπως αναφέρει στην Καθημερινή Ενημέρωση με ημερομηνία 28 Ιουνίου 2004.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει την ”ελκυστική” αποτίμηση της μετοχής της Autohellas η οποία διαπραγματεύεται 8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2004.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή σχολιάζοντας συνέντευξη που παρέθεσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρίας Δημ. Μαγγιώριος στην εφημερίδα ”Μέτοχος και Επενδύσεις” επισημαίνει τις προβλέψεις του κ. Μαγγιώρου για αύξηση της τάξεως του 15% στα κέρδη και στον τζίρο του 2004, το γεγονός ότι η εταιρία δεν θα επηρεαστεί αρνητικά από την κάμψη του τουρισμού, αλλά και την ενίσχυση της μακροχρόνιας μίσθωσης κατά 15% φέτος.

Επίσης, η Π&Κ αναφέρεται και στην αύξηση του τουρισμού στην αγορά της Βουλγαρίας όπου λειτουργεί η θυγατρική της Autohellas, Autotechnica, αλλά και στις προθέσεις της εταιρίας να επεκταθεί στην αγορά της μίσθωσης μηχανημάτων.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι εκτιμήσεις της διοίκησης είναι ανάλογες των δικών της, ενώ συμπληρώνει πως οι προαναφερθείσες δηλώσεις θα απομακρύνουν τις ανησυχίες των επενδυτών αναφορικά με τις επιπτώσεις από την κάμψη του τουρισμού, αλλά και όσον αφορά στις ζημίες που παρουσίασε η εταιρία στο πρώτο τρίμηνο του 2004.

Ωστόσο, η Π&Κ συμπληρώνει πως βασική της ανησυχία παραμένει η χαμηλή εμπορευσιμότητα της μετοχής της Autohellas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v