Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημέρα Ελλάδας στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το τριήμερο παρουσίασης του ελληνικού χρηματιστηρίου και τριών ελληνικών εισηγμένων εταιριών, στην πολωνική επενδυτική κοινότητα, το οποίο διοργανώθηκε από την Guardian Trust ΑΕΠΕΥ.

Ημέρα Ελλάδας στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας
Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το τριήμερο παρουσίασης της ελληνικής οικονομίας, του ελληνικού χρηματιστηρίου και τριών ελληνικών εισηγμένων εταιριών, στην πολωνική επενδυτική κοινότητα, το οποίο διοργανώθηκε από την Guardian Trust Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, μεταξύ 21 και 23 Ιουνίου στη Βαρσοβία.

Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις με τα μέλη του δικτύου των συνεργατών που διαθέτει τοπικά η Guardian Trust, ως IPO Partner του Χρηματιστηρίου της Βαρσοβίας και στα οποία συμπεριλαμβάνονται τοπικές χρηματιστηριακές, σύμβουλοι της New Connect (αγοράς αντίστοιχης με την Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α.), νομικά γραφεία, remote members και μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας.

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών αυτών συναντήσεων, παρουσιάστηκε η σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η ελληνική κεφαλαιαγορά και ειδικότερα το ηλεκτρονικό δίκτυο συναλλαγών Χ-ΝΕΤ, που αναπτύσσει η ΕΧΑΕ, ιδιαίτερα ως προς τη διάσταση της παροχής εικόνας των αναδυόμενων αγορών της Ν.Α. Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Τη δεύτερη ημέρα, η Guardian Trust, από κοινού με το Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας, διοργάνωσαν το 1ο Greek Day, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκαν σε επιλεγμένα μέλη του Χρηματιστηρίου, τρεις ελληνικές εισηγμένες εταιρίες, η Centric Multimedia, η Vidavo και η Diversa-ORAORA .

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γενικός Διευθυντής διεθνών δραστηριοτήτων του τοπικού Χρηματιστηρίου κ. Kwiatowski, ο οποίος ανέφερε ότι «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου η συγκεκριμένη εκδήλωση, με την οποία ξεκινά η ανάπτυξη ενός νέου κύκλου σχέσεων της τοπικής αγοράς με τη Ν.Α. Ευρώπη, προσπάθεια την οποία έχει αναλάβει η Guardian Trust ως IPO Partner της Βαρσοβίας» .

Από τη μεριά του, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δ.Σ. της Guardian Trust κ. Βασίλης Μάργαρης, ευχαρίστησε τα τοπικά μέλη για την παρουσία τους και προέβη σε μια συνολική παρουσίαση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, αλλά και της ελληνικής οικονομίας, καταρρίπτοντας με βάση στοιχεία της Eurostat, τα όσα αρνητικά γράφονται για τη χώρα μας.

Ακολούθως οι τρεις ελληνικές εισηγμένες εταιρίες, παρουσίασαν τις δραστηριότητές τους και το πλάνο ανάπτυξής τους στην πολωνική αγορά.

Το 1o Greek Day συνεχίστηκε με τη διοργάνωση σειράς One to one συναντήσεων, μεταξύ των ελληνικών εισηγμένων και τοπικών φορέων της αγοράς.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παράθεση επίσημου γεύματος από τη Διοίκηση του Χρηματιστηρίου στα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Η τρίτη ημέρα αναλώθηκε σε συναντήσεις με τους αναλυτές των εταιριών που απαρτίζουν το δίκτυο των τοπικών συνεργατών της Guardian Trust, στους οποίους δόθηκαν διευκρινήσεις για τα τοπικά πλάνα των ελληνικών εταιριών, ενώ συζητήθηκαν διάφορες εναλλακτικές στρατηγικές ανάπτυξης, οι οποίες θα εξεταστούν από κοινού στην πορεία.

Παρά το αρνητικό κλίμα που υπάρχει διεθνώς για την ελληνική οικονομία, η συγκεκριμένη προσπάθεια απέδειξε πως όταν κάτι γίνεται οργανωμένα, με σωστή προετοιμασία και τις κατάλληλες επαφές, είναι δυνατόν όχι μόνο να φέρει αποτελέσματα, αλλά και να βελτιώσει την εικόνα της χώρας και του ελληνικού επιχειρείν διεθνώς.

Η διοίκηση της Guardian Trust, έχοντας ως μια από τις κύριες στρατηγικές της επιλογές την ανάπτυξη των εργασιών της στο χώρο της Ανατολικής Ευρώπης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που της προσδίδει η τεχνογνωσία της και το δίκτυο των συνεργατών της στη συγκεκριμένη περιοχή, σκοπεύει να διοργανώσει το 2ο Greek Day στη Βαρσοβία στα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v