Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Παραιτήθηκε ο Σπ. Καπράλος

Την παραίτησή του από την προεδρία του Χρηματιστηρίου Αθηνών και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ ανακοίνωσε πριν από λίγο στους εκπροσώπους του Τύπου ο κ. Σπύρος Καπράλος.

ΕΧΑΕ: Παραιτήθηκε ο Σπ. Καπράλος
Την παραίτησή του από την προεδρία του ΧΑ και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ ανακοίνωσε πριν από λίγο στους εκπροσώπους του Τύπου ο κ. Σπύρος Καπράλος.

"Αποφάσισα να μην είμαι πια στο τιμόνι της ΕΧΑΕ θεωρώντας ότι ολοκληρώθηκε ένας κύκλος ο οποίος πλέον πρέπει να κλείσει. Μετά από έξι χρόνια στην ΕΧΑΕ το μόνο που μπορώ να διαβεβαιώσω είναι ότι επιτελέσαμε πολύ δημιουργικό έργο", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καπράλος.  

Εκτός από την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου του ΧΑ ο κ . Καπράλος ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει και από πρόεδρος της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων (FESE).

Ο ίδιος σε ξεχωριστή ανακοίνωση και σε συνέχεια δημοσιευμάτων σχετικών με πρόταση που του έγινε για μείωση του μισθού του κατά 50% την οποία δεν αποδέχθηκε, επανέλαβε την απάντηση που ήδη έδωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής Συνέντευξης Τύπου δηλαδή ότι «αυτά είναι κακοήθειες και ουδέποτε δέχθηκα πρόταση για ανανέωση της θητείας μου με μείωση των αποδοχών μου».

Ο κ. Καπράλος έκανε απολογισμό του έργου του, επισημαίνοντας ότι έγινε ένας σημαντικός εκσυγχρονισμός της αγοράς και αναβάθμιση των συστημάτων, ενώ προστέθηκαν νέα επενδυτικά προϊόντα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην παραμονή του Χ.Α. στις αναπτυγμένες αγορές, ένα ζωτικής σημασίας θέμα, γιατί έτσι εξασφαλίζεται η παρουσία των ξένων στην ελληνική αγορά.

Επίσης αναφέρθηκε και στη μεγάλη προσπάθεια παρουσίασης των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι στα τελευταία έξι χρόνια η ΕΧΑΕ πραγματοποίησε 1.000 παρουσιάσεις στο εξωτερικό.

Πιθανότατα και εντός της εβδομάδος αναμένεται να συνεδριάσει η Διοίκηση της ΕΧΑΕ προκειμένου να αποφασίσει τον αντικαταστάτη του κ. Καπράλου, η σύμβαση του οποίου με τα Ελληνικά Χρηματιστήρια λήγει εντός των επόμενων ημερών.

* Ο απολογισμός των πεπραγμένων της διοίκησης του Σ. Καπράλου από το 2004 έως το 2010 δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v