Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fortius:”Κλειδί” η ζήτηση για το 6μηνο της Μπήτρος

Θεαματική χαρακτηρίζει η Fortius ΑΧΕ σε ανάλυσή της (12/8) τη βελτίωση των περιθωρίων της Mπήτρος στο α΄ εξάμηνο, κάτι που αποδίδει στην αύξηση της ζήτησης. Ακόμη, εκτιμά πως η εταιρία διαπραγματεύεται 14,1 φορές τα κέρδη έτους, με βάση τις προβλέψεις για την κερδοφορία για το 2004.

Fortius:”Κλειδί” η ζήτηση για το 6μηνο της Μπήτρος
Θεαματική χαρακτηρίζει η Fortius ΑΧΕ σε ανάλυσή της (12/8) τη βελτίωση των περιθωρίων της Mπήτρος στο α΄ εξάμηνο, ενώ εκτιμά πως η εταιρία διαπραγματεύεται 14,1 φορές τα κέρδη έτους, με βάση τις προβλέψεις της κερδοφορίας για το 2004.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η αύξηση της ζήτησης και κατ’ επέκταση των τιµών των προϊόντων οδήγησε σε σηµαντική βελτίωση το µικτό περιθώριο στο 6µηνο της τρέχουσας χρήσης (24,9% από 16,6%), µε τη συγκράτηση των λειτουργικών εξόδων να διευρύνει επιπρόσθετα το λειτουργικό περιθώριο (15,6% από 5,2%) και την ύπαρξη εκτάκτων προβλέψεων ύψους 2,63 εκατ. ευρώ να µην επιτρέπει το µέγεθος της αύξησης αυτής να αποτυπωθεί πλήρως στο περιθώριο των ΚΠΦ.

Για το σύνολο του έτους, η Fortius προβλέπει ότι ο πολαλλαπλασιαστής κερδών της εταιρίας θα διαμορφωθεί στο 8,4, ενώ ο δείκτης EV/EBITDA στο 5,1.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v