Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση 7 εταιριών στο ΧΑ

Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση 7 εταιριών περιλαμβάνει η νέα λίστα του Χ.Α. για τις μεταβολές των ποσοστών των βασικών μετόχων τους, με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου 2010.

Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση 7 εταιριών στο ΧΑ
Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση 7 εταιριών περιλαμβάνει η νέα λίστα του Χ.Α. για τις μεταβολές των ποσοστών των βασικών μετόχων τους, με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου 2010.

Στη ΔΕΗ στο 6,37% από 5,01% προηγουμένως, ανήλθε η συμμετοχή της Silchester International την 1η/11. Σημειώνεται ότι την 1η Νοεμβρίου 2010, η εταιρεία Silchester International Investors Limited ("Silchester Limited") μετέφερε τις επιχειρησιακές δραστηριότητες της στην Silchester International Investors LLP ("Silchester LLP") .

Την ίδια μέρα, η «Silchester Limited" άλλαξε την επωνυμία της σε Silchester Partners Limited. Όλο το προσωπικό της "Silchester Limited", συμπεριλαμβανομένων όλων των διαχειριστών, αναλυτών και μελών επενδύσεων χαρτοφυλακίου, των αναλυτών επενδύσεων και μελών των διοικητικών και λειτουργικών ομάδων, έγιναν συνεργάτες ή υπάλληλοι της "Silchester LLP". Ως αποτέλεσμα, από την 1η Νοεμβρίου 2010, η εταιρεία "Silchester Limited" δεν ασκεί οποιοδήποτε έλεγχο στις μετοχές της ΔΕΗ.

Η εταιρεία Silchester International Investors LLP με την ιδιότητα του διαχειριστή επενδύσεων για τους πελάτες της:

- Silchester International Investors International Value Equity Trust,
- Silchester International Investors International Value Equity Taxable Trust,
- Silchester International Investors International Value Equity Group Trust,
- Silchester International Investors Tobacco Free International Value Equity Trust,
- The Calleva Trust,

Από τους πελάτες της δίνεται στην Silchester LLP η πλήρη διακριτική ευχέρεια στις επενδύσεις τους και η εξουσιοδότηση να ψηφίζει για λογαριασμό τους. Εντούτοις, η Silchester LLP δεν ενεργεί ως θεματοφύλακας για τους πελατες της και επομένως οι μετοχές δεν κρατιούνται στο όνομα της Silchester LLP αλλά στο όνομα της τράπεζας-θεματοφύλακα (custodian bank) κάθε πελάτη.

H παραπάνω ανακοίνωση προκύπτει από την αλλαγή στη νομική δομή της ανωτέρω εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων την 1η Νοεμβρίου 2010 και όχι από δραστηριότητα συναλλαγών σε μετοχές της ΔΕΗ.

Στην Βιοκαρπέτ το ποσοστό του Ιωάννη Καντώνια στις 5/11, ανήλθε στο 25,96% από 25,95% προηγουμένως.

Παράλληλα στα Ιχθ/φεία Σελόντα η συμμετοχή της Kahka Bendukidze αυξήθηκε στο 10,04% από 7,32%. Σημειώνεται ότι

α) Η εταιρία Linnaeus Capital Partners BV, μετά από συναλλαγές που διενέργησε στις 29/10/2010 επί μετοχών της Εταιρίας, υπερέβη το όριο του 10% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρία και κατέχει έμμεσα (μέσω της HSBC PRIVATE BANK (SUISSE) S.A.) 2.938.901 μετοχές και δικαιώματα ψήφου (ήτοι ποσοστό 10,04% του συνολικού αριθμού και δικαιωμάτων ψήφου) στην Εταιρία. Πριν από τις συναλλαγές που διενήργησε την 29/10/2010, κατείχε μετοχές και δικαιώματα ψήφου κάτω του ορίου 10%.

β) Ο κ. Kahka Bendukidze έχει μέσω της εταιρίας I.I.H.C Industrial Investments Ltd τον έλεγχο της Linnaeus Capital Partners BV και κατά συνέπεια ελέγχει έμμεσα (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 περίπτωση (ε) και 13 παραγρ.1 του ν. 3556/2007) τις 2.938.901 μετοχές και δικαιώματα ψήφου (ήτοι ποσοστό 10,04% του συνολικού αριθμού και δικαιωμάτων ψήφου) στην Εταιρία.

Επιπλέον στη Νηρεύς το ποσοστό της Linnaeus Capital διαμορφώθηκε στις 26/10 στο 18,02% έναντι 10,03% ενώ η συμμετοχή της MaxQ Master Fund περιορίστηκε κάτω του 5% από 6,69% προηγουμένως. Σημειώνεται ότι η Linnaeus Capital Partners BV ελέγχεται εξ' ολοκλήρου από την εταιρία I.I.H.C. Industrial Investments Ltd, την οποία ελέγχει ο κ. Kahka Bendukidze.

Στη Vell η συμμετοχή του Σπύρου Τασόγλου διαμορφώθηκε στο 21,62% , του Γ. Δημητρίου στο 21,03% και του Κ. Βελάνη στο 19,40%. Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 3556/2007, την 1 Νοεμβρίου 2010 το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει ο Κωνσταντίνος Βελάνης, μέσω των ελεγχόμενων από αυτόν εταιρειών Asbavel Trading Limited και Blake Assets S.A., στην Εταιρεία ανερχόταν σε 19,42%, επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Στην Βιοτέρ το ποσοστό της Alpha Asset Management στις 3/11, περιορίστηκε στο 4,98% από 5,56% προηγουμένως.

Επιπλέον, το ποσοστό της Sarogad στην Informer διαμορφώθηκε στο 50,7915% ενώ η συμμετοχή της Παπαναστασίου Αλεξάνδρας αυξήθηκε στο 39,9425% . Σημειώνεται ότι οι εταιρείες QUANTRONI INVESTMENTS LIMITED και SAROGAD INVESTMENTS LIMITED λειτουργούν συντονισμένα στα πλαίσια της υποχρεωτικής, κατ' άρθρο 7 του Ν.3461/2006 δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών της εταιρείας "INFORMER ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ".


**Το αρχείο με τις μετοχικές αλλαγές των εισηγμένων με ημερομηνία 8/11/2010 επισυνάπτεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v