Π&Κ: ”Υπερβολικές μακροοικονομικές ανησυχίες”

Στις υπερβολικές μακροοικονομικές ανησυχίες αποδίδει η Π&Κ, στο εβδομαδιαίο report της (25/8), την πρόσφατη αδυναμία της αγοράς, υπογραμμίζοντας όμως παράλληλα την παρουσία ευκαιριών για αγορές στα τρέχοντα επίπεδα. Ποια είναι τα top picks της.

Π&Κ: ”Υπερβολικές μακροοικονομικές ανησυχίες”
Στις υπερβολικές μακροοικονομικές ανησυχίες αποδίδει η Π&Κ, στο εβδομαδιαίο report της (25/8), την πρόσφατη αδυναμία της αγοράς, υπογραμμίζοντας όμως παράλληλα την παρουσία ευκαιριών για αγορές στα τρέχοντα επίπεδα.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι τα μακροοικονομικά μεγέθη μπορούν να βελτιωθούν με την αύξηση του τουρισμού, την περιστολή των αμυντικών δαπανών και τη μείωση της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων.

Εξάλλου, αναφορικά με την πορεία συγκεκριμένων μετοχών την περασμένη εβδομάδα, η Π&Κ επισημαίνει την έντονα ανοδική πορεία του ΟΤΕ λόγω των καλών προθέσεων του κ. Βουρλούμη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ ”αδυνατεί” να βρει κάποια θεμελιώδη αιτία για την υποχώρηση της Alpha Bank.

Ακόμh, με αφορμή την ανάκαμψη των τίτλων της ΔΕΗ αναφέρεται στα αμυντικά χαρακτηριστικά της μετοχής.

Εξάλλου, η Π&Κ διατηρεί στο 70% το ποσοστό των μετοχών στο προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό της, ενώ συνιστά το 35% εξ αυτών να τοποθετούνται σε διεθνείς τίτλους.

Τα top picks της χρηματιστηριακής είναι οι μετοχές: Μαΐλλης, Autohellas, Μινωικές, ΕΛΤΕΧ ΤΕΒ, Επιχειρήσεις Αττικής, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, Άβαξ, Άκτωρ, Folli Follie, AB Bασιλόπουλος, Jumbo, S&B, Tιτάν, Ιtralot, 3Ε, Cosmote, Γερμανός, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, EFG Eurobank και ΟΠΑΠ.

Σημειώνεται ότι η χρηματιστηριακή εταιρία θέτει νέα τιμή-στόχο για τη μετοχή της Blue Star το 1 ευρώ, ενώ δεν παρουσιάστηκε καμία μεταβολή στις top επιλογές της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v